Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anja: ”Vad är jag för människa egentligen”

Filipppa Rådin och Anja Pärson i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anja Pärson och Filippa Rådin är ett av Sveriges mest folkkära och omskrivna kärlekspar. 

De har varit tillsammans i elva år – och för att stärka relationen planerar makarna att testa parterapi. 

– Vi har inte tid att stagnera. Att gå runt i en lera och inte komma nånstans. Då ska man prata om det, säger Pärson i TV4-programmet Nyhetsmorgon. 

Den 7 juni 2012 fick Sverige ta del av en ny sida av Anja Pärson, alpinhjälten som bland annat bärgade sju VM-guld och 42 världscupssegrar. Det var då som Pärson, i programmet Sommar i P1, för första gången valde att berätta om kärleken till sin då blivande fru Filippa Rådin, formgivare och designer. 

Sedan dess har parets förhållande varit allmänt känt och något av en följetong i Rådins egen blogg. I morse satt makarna i Nyhetsmorgon och pratade om sin relation med programledaren Jenny Alversjö. 

Då avslöjade Rådin att hon och Pärson planerar att gå i parterapi. Inte för att deras förhållande går igenom en kris – utan för att förädla något som redan är bra. 

– Jag tycker att terapi, det är det bästa. Det tror jag många skulle gå i. Det är ju då man utvecklas, säger Rådin i Nyhetsmorgon. 

 

"Så här kan vi inte fortsätta”

Pärson fyllde i och berättade att hon och Rådin ofta diskuterar kring hur de ska utvecklas som människor – både inom förhållandet och individuellt. 

– I våras började jag känna: vart ska jag, vad är jag för människa egentligen? Jag var för gammal för att hålla på med skidåkningen. Vad har jag för identitet? Det blir ytterligare grej i relationen, att utvecklas som partners. Jag måste hela tiden jobba med mig själv. När man suttit sju dagar i samma soffa där hemma, då vill jag hitta på något nytt. Då säger jag: "Så här kan vi inte fortsätta", säger hon. 

– Vi har inte tid att stagnera. Att gå runt i en lera och inte komma nånstans. Då ska man prata om det. 

Pärson och Rådin har fått två barn tillsammans, och Rådin har en dotter från ett tidigare äktenskap.