Anja Pärson lyckas inte alls i VM-backarna i Val d´Isère. Foto: Sport Scanpix
Anja Pärson lyckas inte alls i VM-backarna i Val d´Isère. Foto: Sport Scanpix

Anja Pärsons gulddröm sprack - igen

Publicerad
Uppdaterad
Det blev ingen medalj för Anja Pärson i damernas störtlopp.
Efter förra veckans urkörningar var svenskan på väg mot pallen - men tappade allt på slutet och gick i mål långt efter täten.
- Jag visste direkt att det var kört, säger Anja Pärson.
Det började så bra.
Anja Pärson gick ut stenhårt och var i klar ledning efter både första och andra mellantiden.
Vid den andra hade hon hela 57 hundradelar till godo på dåvarande ledarinnan Lara Gut - och såg ut att kunna försvara VM-guldet från Åre förra året.
Men då sprack allt.

"Känns självklart surt"

Anja Pärson tappade massor av tid och var plötsligt långt efter schweiziskan vid tredje mellantiden.
– Jag blir lite ivrig i ingången och måste reparera och sen så faller allt i väg. Jag försökte bara kämpa in i mål, säger Anja Pärson.
– Jag var väldigt revanschsugen på start och åkte fantastiskt på övre delen. Det är jättesvårt att acceptera när ett misstag ska påverka en tredjedel av åket, fortsätter hon.
Svenskan slutade till sist tolva, 2,32 sekunder efter suveräna Lindsey Vonn från USA.

Ut i backen igen

Det är Anjas bästa placering i VM så här långt efter förra veckans två urkörningar.
- Jag har haft en ödesdiger vecka och det känns självklart surt just nu, säger Pärson till SVT.
Redan i eftermiddag kommer hon ge sig ut i backen igen för att träna inför kommande storslalomtävling.
– Besvikelsen är alltid svår att komma över på en gång. Nu har vi några dagar på oss, jag ska köra lite träning i eftermiddag så jag får vila i morgon, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag