Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmärksammade videon: ”Det är tufft”

Anja Pärson om allvarliga skadan: "En rejäl krasch"
Anja Pärson i MalouFoto: TV4
Anja Pärson under OS i Sotji 2018Foto: SVEN LINDWALL

Hur ska man på bästa sätt hantera oron över coronaviruset?

I ett försök att hjälpa sina följare publicerade Anja Pärson en video på Instagram där hon försökte hjälpa till med just detta.

Den fortsatta spridningen av coronaviruset covid-19 har lett till att allt fler väljer att hålla sig inomhus, oroliga för vad framtiden har att komma med.

I ett försök att lugna sina följare publicerade den svenska skidlegendaren Anja Pärson en video på Instagram med beskrivningen: ”Onsdagspepp!”

Där försökte hon uppmana folk att tänka positivt och att sortera sina tankar, så att oron för coronaviruset inte tar överhanden.

– Det är väldigt tuffa dagar mentalt nu. När jag gjorde inlägget var det en period när vi blev otroligt matade med information, varje dag var det något nytt och det kändes som att bara man klev ut ur huset så skulle man bli smittad. Det leder till en massa tankar på samma gång som gör att man vaknar med en klump i magen och hela kroppen vibrerar, säger Anja Pärson i TV4:s ”Malou efter tio”.

Anja Pärson: ”Måste bli konkret”

Hon liknar känslan med samma känsla som hon brukade få när hon fortfarande var aktiv.

– Som skidåkare fick jag ganska snabbt acceptera min rädsla och att de negativa tankarna skulle komma. Jag utsatte mig för en stor risk så det är naturligt att kroppen ska vara rädd. Men man måste ge sig själv begränsningar för att sortera de här tankarna och känslorna. 

Pärson menar att oron blir betydligt enklare att hantera efter att hon sorterar tankarna och bearbetat dem en åt gången.

– Saker och ting måste bli konkreta. Och det du kan hantera, det du sedan jobba med. Jag blir helt tokig om jag hamnar i den här oceanen av tankar hela tiden, säger hon.

https://www.instagram.com/p/B-JhtfbnnRO/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.