Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

André Myhrers beslut: Fortsätter satsningen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

OS-guldmedaljören i slalom, André Myhrer, förlänger sin karriär ytterligare en säsong.

"Drivet för att jobba vidare ett sista år är att komma upp i tio världscupssegrar", säger 36-åringen i ett pressmeddelande.

Efter ett misslyckat VM på hemmaplan visste inte Myhrer om han skulle orka med någon fortsättning. Nu har han bestämt sig.

"Fokus har varit att hitta ett upplägg där jag känner mig bekväm och konkurrenskraftig. Efter en motig säsong vill jag ta revansch och drivet för att jobba vidare ett sista år är att komma upp i tio världscupssegrar", säger han.

Myhrer har tagit åtta individuella segrar i världscupen, sju i slalom och en i parallellslalom, samt två segrar i lagtävlingar. Lägg därtill 22 andra- och tredjeplatser.

Och så karriärens största seger, OS-guldet i slalom i Pyeongchang i fjol. Han har även ett brons i OS och ett i VM.

Litet lag

Myhrer och storslalomveteranen Matts Olsson blir ankare i ett väldigt litet svenskt alpint A-lag på herrsidan. Endast Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen får plats i tekniklaget. Dessutom finns ett fartlag med två åkare, Alexander Köll och Felix Monsén.

"Möjligheten till att jobba i ett mindre team har varit lockande samt att kunna påverka upplägget för säsongen i större utsträckning. Vi har hittat en bra lösning mellan mig, förbundet och mitt skidmärke Head där jag kommer att kunna bedriva mer av min träning i Sverige", säger Myhrer.

”Riktad satsning”

I ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet säger herrchefen Fredrik Kingstad att skälet till det lilla landslaget är att man vill spetsa konkurrensen.

"En riktad satsning för att verkligen göra en insats för att täppa till generationsväxlingen som vi befinner oss i. Känns oerhört inspirerande att André och Matts fortsätter sina satsningar, både för att de är åkare i det absoluta toppskiktet, men också som två naturliga ledare och inspirationer på tekniksidan", säger Kingstad.