Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Anders Sundqvist lämnar landslaget

Publicerad

Anders Sundqvist bytte inför den här säsongen sin roll som alpin landslagschef för en roll som sportchef i landslaget.

Nu avslöjar SVT att han lämnar den tjänsten den sista mars.

– Det är alltid tråkigt, säger han.

Sedan slutet av 1980-talet har Anders Sundqvist haft flera olika roller inom det svenska alpina landslaget. Han har varit allt från alpin rikstränare, förbundskapten till landslagschef och sportchef.

Men nu står det klart att han lämnar sin post som sportchef den 31 mars.

Anledningen är att han blir sportchef för VM-bolaget Åre 2019. Egentligen skulle han ha stannat på sin post till den 1 juni - men han känner att han inte har tid att sköta båda uppdragen fullt ut.

– Internationella skidförbundet kräver mer. Det blir fler och fler möten för att stämma av så vi ligger i fas inför VM 2019. Jag känner att jag inte riktigt hinner med båda uppdragen, säger han till SVT.

Kan återvända till förbundet

En omorganisation inom landslagsledningen gör att Sundqvist inte kommer att ersättas, i stället ska alpinchefen Tommy Eliasson Winter att vara mer knuten till sporten framöver.

Det är dock långt i från omöjligt att Sundqvist någon gång i framtiden återvänder till förbundet i någon form.

– Varje gång man byter uppdrag blir det en ny laddning. Man känner sig mer motiverad på olika sätt. Sedan är det alltid bra att vara borta ett tag och blir betraktare från sidan, istället för att vara i det. Vi ska försöka hitta en lösning så jag kommer tillbaka i någon form på något sätt, men det vet jag inte, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag