Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Rapaport om brorsdotterns död

Alexandra Rapaport.
Foto: Cornelia Nordström
Matilda Rapaport.

Matilda Rapaport har avlidit efter en tragisk lavinolycka i Chile.

Nu strömmar kondoleanserna in från alla möjlig håll.

"Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade", skriver skådespelerskan, och Matildas faster, Alexandra Rapaport.

Det var under förra veckan som olyckan var framme under ett åk i Chile. Matilda Rapaport, till vardags framgångsrik friåkare, spelade in en reklamfilm – då en lavin plötsligt utlöstes.

Hon hamnade under snömassorna, och fick omedelbart föras till sjukhus.

Väl där konstaterades att läget var kritiskt, och Matilda Rapaport försattes i koma.

"Djupt saknad – men aldrig glömd"

Men under måndagseftermiddagen kom så det värsta beskedet som kunde komma: Matilda Rapaport hade dött.

Nu sörjer hela Sverige 30-åringen, som bara några månader innan olyckan gifte sig med Mattias Hargin.

Den svenska friåkarstjärnan Jon Olsson skriver på Instagram:

"Matilda, du kommer att vara djupt saknad men aldrig glömd! Tack för ditt ständiga leende och för din smittande positivitet. Mina tankar går till de som stod dig närmast".

"Vi älskar henne gränslöst"

Hennes faster, Alexandra Rapaport, är en känd skådespelare som varit med i till exempel Johan Falk och Gåsmamman. På sin Instagram lägger hon upp en bild på Matilda Rapaport, och skriver:

"Matilda är vår ledstjärna, vår förebild. Familjens stora stolthet. Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade. Matildas styrka i livet var hennes "klan", hennes stora familj. Så i hennes anda ska vi ta oss igenom detta tillsammans, på något sätt. Vi älskar henne gränslöst. För alltid.".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.