Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Absurt – det är som att vara med i en sci fi-film”

FRÅN 2018: Expressen träffar Pernilla Wiberg och utmanar henne i ”Fem snabba frågor”.
Foto: OLLE SPORRONG/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Foto: LIZZIE LARSSON/TT / LIZZIE LARSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTOFER SANDBERG

Efter sju veckor i karantän har Monaco börjat öppna upp.

Pernilla Wiberg berättar om livet i staden – och en annorlunda shoppingrunda.

– Det är lite mer ett övervakningssamhälle än förut, säger hon.

Den forna alpinstjärnan hade suttit i karantän i sju veckor hemma i Monaco innan landet lättade på restrektionerna. 

– Nu är det tredje veckan som man börjar släppa upp lite grann, affärerna är öppna och man ska väl öppna även restauranger nu i början på juni. Så det känns som det steg för steg börjar gå tillbaka till normalt, säger Pernilla Wiberg.

Nu innebär vägen tillbaka till ett öppet samhälle flera förändringar.

– Vi har ju masker när vi går in i affärer, det ser man mycket mer än förut. Det känns nästan som man är i Asien, de som har rest i Asien vet ju att där är det väldigt många som normalt sätt går runt med mask, berättar hon och fortsätter:

– Det är lite spännande också när man bara ser ögonen och får se om man känner igen personen i fråga eller inte. Det kan bli att man hälsar på folk som man inte känner, men det är väl inget negativt i och för sig.

Hur är det att få gå ut igen?

– Folk är otroligt glada. Här börjar det bli varmt och stränderna är öppna för bad men man får inte lägga sig och sola på stränderna. Nu är det över 25 grader i skuggan så det var väldigt välkommet att kunna gå ner att ta sig ett dopp.

”Lite absurt”

Det är inte bara ansiktsmasker som är nytt när Monaco öppnar upp efter lockdown. Wiberg berättar om en annorlunda upplevelse under gårdagens handling i ett köpcentrum i Nice.

– Det jag reagerade på var att det var massor med säkerhetsvakter som åkte omkring på segways och kontrollerade folk. Det kändes lite annorlunda, det var ungefär som att man var med i en sci fi-film, 50 år framåt i tiden på något sätt. Lite absurt, säger hon.

– Det är lite mer ett övervakningssamhälle än förut.

– Men det gick ju, vi kunde handla. I vissa affärer fick man prova saker och i andra inte.


FRÅN 2017: Expressen träffar Pernilla Wiberg i Monaco. Hon berättar om sin skattesmäll som kostade henne åtta miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.