Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt förvånad – det är tråkigt och tragiskt”

Allt om världens bästa hockeyliga! I senaste avsnittet av ”Sportklubben” listar man höjdpunkter från veckan.
Foto: GEPA pictures
Foto: GEPA PICTURES
Foto: GEPA PICTURES
Sandra Näslund.Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Skidvärlden har drabbats av ännu en tragisk dödsolycka.

22-åriga skicrossåkaren Mikayla Martin avled på tisdagskvällen efter en mountainbike-olycka hemma i Kanada.

– Det är alltid tråkigt när någon går bort men speciellt i den här åldern, säger tävlingskollegan Sandra Näslund. 

2018 blev Mikayla Martin juniorvärldsmästare i skicross och nådde då även framgångar i världscupen där hon bland annat tävlade mot svenska Sandra Näslund.

Olyckan inträffade när Martin cyklade mountainbike ihop med en manlig vän i bergen utanför kanadensiska Squamish, norr om Vancouver.

Räddningspersonal på plats försökte rädda henne men förgäves.

– Mikaela älskade skidor och hade en gränslös passion för skicross. Inga ord kan uttrycka hur mycket vi kommer sakna henne, säger Vania Grandi, president för Kanadas alpina skidförbund.

”Helt förkrossad”

Hon inledde karriären med skicross för drygt två år efter att tidigare tävlat i alpint och hon var en stor talang i sitt landslag. Hennes bästa resultat var när hon placerade sig på en sjätteplats i världscupen i Innichen, Italien förra året. 

– Jag blev alldeles chockad och tagen när jag hörde det och jag vet fortfarande inte vad jag ska säga. Jag är helt förkrossad åt hennes familjs vägnar, säger landslagskollegan Marielle Thompson till CBC.

Svenska skicross-stjärnan Sandra Näslund fick reda på den tragiska nyheten under torsdagsmorgonen. Flera i hennes flöde hade lagt upp poster om Mikayla på Instagram. 

– Hon åkte också i världscupen men åkte egentligen bara ifjol. Jag har inte jättebra koll på henne men det är klart att jag har träffat henne flera gånger, säger hon och fortsätter: 

– Först och främst blev jag väldig förvånad. Det är tråkigt och tragiskt så klart. Det är alltid tråkigt när någon går bort men speciellt i den här åldern liksom. Det är tråkigt.

https://www.instagram.com/p/B3BmtGdHg9X/