Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

100 år gammal – firar födelsedagen i backen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
George Jedenoff.

Här är 100-åringen som drog på sig pjäxorna och försvann.

Ner för den opistade backen.

Jubilaren George Jedenoff firade den speciella dagen med att göra det han gillar mest.

– Livet är kort, även för en 100-åring. Gör så att varje minut blir värdefull, säger han till Denver Post. 

När George Jedenoff var 43 år gammal upptäckte han tjusningen med alpin skidåkning och sen dess har amerikanen besökt skidorten Snowbird i Utah nästan varje år.

Tidigare i veckan fyllde han 100 år.

Och självklart firade jubilaren i skidbacken – trots att det var i början av juli. Skidresorten såg nämligen till att fixa med konstsnö i backen så att Jedenoff kunde glida ner för den opistade backen på sin födelsedag, skriver tidningen Denver Post. 

Innan dess hade det bjudits på tårta och en plakett med den 100 år unge Jedenoffs favoritbudskap: "Åldern är bara en siffra".

– Låt inte åldern bekymra dig. Låt inte de negativa sakerna i livet, som vi alla har massvis av, överskugga alla välsignelser som du fått, säger Jedenoff enligt tidningen.

– Livet är kort, även för en 100-åring. Gör så att varje minut blir värdefull.

Tränar innan frukost varje dag

Födelsedagsbarnet är noga med att poängtera att det aldrig är för sent att upptäcka nya saker i livet. Hans kärlek till skidåkningen uppstod vid 43 års ålder och har präglat hans liv sen dess.

Hemligheten för att hålla sig så pass fräsch att man kan åka skidor som 100-åring? De senaste 30 åren har han tränat 15-60 minuter varje dag innan frukost och kombinerat detta med en hälsosam diet, skriver Denver Post.

– Hemligheten som jag har upptäckt är att du måste göra det till en del av ditt liv, säger George Jedenoff.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.