Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Almenäs: "Litar på att det kommer lösa sig"

Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5 från TV4. Foto: Magnus Ragnvid / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5
Jessica Almenäs. Foto: /Ibl / /IBL

Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5.

Men hur hon ska lösa barnomsorgen under vistelsen i Sydkorea vet programledaren inte än – Kanal 5 har i uppdrag att lösa frågan.

– Kanal 5 är bra och jag litar på att det kommer att lösa sig, säger 41-åringen.

Fakta/Ska rapportera om OS i Kanal 5

• NAMN: Jessica Magdalena Therese Almenäs.

• ÅLDER: 41.

• YRKE: Programledare.

• BOR: Lägenhet på Kungsholmen i Stockholm

• FAMILJ: Barnen Jack, 11 (med Johan Edlund) och Dylan, 7 (med Tony André Hansen). Pojkvännen Patrik Fahlgren, 31, handbollsspelare.

• INKOMST AV TJÄNST: 583 000 kronor (2015).

• FÖDD OCH UPPVUXEN: Född i Jokkmokk, växte upp i Östersund. Två år yngre systern Jenny och tio år yngre systern Jonna. Tre yngre halvsyskon.

• FÖRÄLDRARNA ÄR: Monica Sundkvist, 64, och Mikael Almenäs, 63.

• UTBILDNING: Basketgymnasiet i Huskvarna. Har läst media och kommunikation på högskolan i Jönköping samt journalistik på Poppius.

• KARRIÄR I URVAL: Kom tvåa i "Fröken Sverige" (1998). Före detta basketspelare på elitnivå i "Brahe Basket". Programledare för "Biggest loser", "Fotbollsgalan", "Kristallengalan", "Let´s dance", "Vinnare V75", "Nyhetsmorgon".

• AKTUELL: "Träningspodden" och "Stora träningsboken för kvinnor" (med Lovisa Sandström). Programledare för nya "Superstars" i Kanal 5 som sänds tisdagar klockan 21.00 i Kanal 5 med start 31 januari.

Barnlogistiken kan bli en utmaning för alla föräldrar som jobbar på plats under OS i Pyeongchang nästa år.

Jessica Almenäs är mamma till sönerna Jack, 11, och Dylan, 7:

– Antingen hjälper femman mig att ha barnen hos mig i Sydkorea en stund eller så får jag ha barnvakt här hemma. Barnens pappor brukar också vara flexibla. Jag har faktiskt inte ens tänkt på hur jag ska lösa logistiken under OS!

– Allt löser sig. Jag har haft ett antal barnflickor genom åren och en har hängt med ända sedan min äldste son var liten för elva år sedan.

"Innan beslutet var fattat var det ångest"

Programledaren berättar att det inte var något lätt beslut att lämna TV4 efter 15 år.

– Jag funderade väldigt länge. Innan beslutet var fattat var det ångest, men nu känns det bara spännande. Kanal 5 började prata med mig lång tid innan mitt kontrakt med TV4 skulle ta slut och förnyas, men det faktum att OS i Sydkorea fanns med i spelet gjorde att det den här gången var lite mer i potten.

– Jag har velat göra OS hela min karriär och det var nästan omöjligt att tacka nej till det här erbjudandet. Jag går redan nu och tänker på det, hjärnan är i spinn och jag kollar all vintersport superingående, säger Jessica Almenäs.

"Jag har lite mer att säga till om"

Vad är den största skillnaden jämfört med när du var på TV4?

– Femman är en mindre kanal på alla sätt. Det är färre människor att förhålla sig till och kortare processer. Som profil på Kanal 5 har jag lite mer att säga till om än vad jag hade under mina 15 år på fyran. Däremot får man vänja sig vid att ha färre tittare på femman. Det blir nog inte så ofta två miljoner tittare, som jag var van vid från TV4, förutom under OS då jag hoppas på sådana siffror.

– För några år sedan var det viktigare för mig med stor publik. Nu är det mest centrala att få göra saker jag brinner för och känner lust till.

Innan OS drar i gång nästa år inleder Jessica Almenäs sin karriär på Kanal 5 med att leda "Superstars".

– Femman köpte loss mig från fyran i förväg för att jag skulle kunna spela in programmet redan i november. Det passar mig som hand i handske för jag älskar sport och underhållning. Det är en perfekt mix av dessa kategorier och ett program som jag kan stå för till 100 procent.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!