Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5 från TV4. Foto: Magnus Ragnvid / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5 från TV4. Foto: Magnus Ragnvid / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5
Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5 från TV4. Foto: Magnus Ragnvid / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5
Jessica Almenäs. Foto: /Ibl / /IBLJessica Almenäs. Foto: /Ibl / /IBL
Jessica Almenäs. Foto: /Ibl / /IBL

Almenäs: "Litar på att det kommer lösa sig"

Publicerad

Det var möjligheten att bevaka OS som fick Jessica Almenäs att gå över till Kanal 5.

Men hur hon ska lösa barnomsorgen under vistelsen i Sydkorea vet programledaren inte än – Kanal 5 har i uppdrag att lösa frågan.

– Kanal 5 är bra och jag litar på att det kommer att lösa sig, säger 41-åringen.

Barnlogistiken kan bli en utmaning för alla föräldrar som jobbar på plats under OS i Pyeongchang nästa år.

Jessica Almenäs är mamma till sönerna Jack, 11, och Dylan, 7:

– Antingen hjälper femman mig att ha barnen hos mig i Sydkorea en stund eller så får jag ha barnvakt här hemma. Barnens pappor brukar också vara flexibla. Jag har faktiskt inte ens tänkt på hur jag ska lösa logistiken under OS!

– Allt löser sig. Jag har haft ett antal barnflickor genom åren och en har hängt med ända sedan min äldste son var liten för elva år sedan.

"Innan beslutet var fattat var det ångest"

Programledaren berättar att det inte var något lätt beslut att lämna TV4 efter 15 år.

– Jag funderade väldigt länge. Innan beslutet var fattat var det ångest, men nu känns det bara spännande. Kanal 5 började prata med mig lång tid innan mitt kontrakt med TV4 skulle ta slut och förnyas, men det faktum att OS i Sydkorea fanns med i spelet gjorde att det den här gången var lite mer i potten.

– Jag har velat göra OS hela min karriär och det var nästan omöjligt att tacka nej till det här erbjudandet. Jag går redan nu och tänker på det, hjärnan är i spinn och jag kollar all vintersport superingående, säger Jessica Almenäs.

"Jag har lite mer att säga till om"

Vad är den största skillnaden jämfört med när du var på TV4?

– Femman är en mindre kanal på alla sätt. Det är färre människor att förhålla sig till och kortare processer. Som profil på Kanal 5 har jag lite mer att säga till om än vad jag hade under mina 15 år på fyran. Däremot får man vänja sig vid att ha färre tittare på femman. Det blir nog inte så ofta två miljoner tittare, som jag var van vid från TV4, förutom under OS då jag hoppas på sådana siffror.

– För några år sedan var det viktigare för mig med stor publik. Nu är det mest centrala att få göra saker jag brinner för och känner lust till.

Innan OS drar i gång nästa år inleder Jessica Almenäs sin karriär på Kanal 5 med att leda "Superstars".

– Femman köpte loss mig från fyran i förväg för att jag skulle kunna spela in programmet redan i november. Det passar mig som hand i handske för jag älskar sport och underhållning. Det är en perfekt mix av dessa kategorier och ett program som jag kan stå för till 100 procent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag