Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alm Johansson kvar - Mora rustar för guld

Kais Mora blir en av guldfavoriterna nästa säsong.

Snöplig finalförlust mot Pixbo.

Kais Mora rustar nu för SM-guld i innebandy.

Och tränaren Noél Alm Johansson har bestämt sig för att fullfölja sitt avtal och bli kvar som huvudtränare.

- Vi satsar mot guldet, säger han.

Lagbygget faller på plats för Kais Mora.

Nyckelspelare som Amanda Hill, Johanna Holmbom, Therese Karlsson, Elin Reinestrand och Malin Andréason har valt att skriva på nya kontrakt. Världens bästa spelare Anna Wijk har bekräftat att hon fullföljer sitt kontrakt - trots lockrop från Täby och Kalmarsund.

I dagarna blev också dalalgets tredje nyförvärv klart efter Lina Svarfvar och Mira Wickman. Schweiziska poängligavinnaren Michelle Wiki ansluter från Dietlikon.

- Vi rustar, det gör vi, och vi gör det bra, säger Noél Alm Johansson.

"Tre lag slåss om det nästa säsong"

Även Iksu har värvat tungt i Malgorzata Pazio och Corin Rüttimann, även om de inte lyckades locka över årets rookie Ellen Rasmussen från Malmö.

Och det är tydligt att dessa två lag verkligen tänker utmana regerande mästarna Pixbo - som samtidigt tappat lagkaptenen Julia Larsson och duktige centern Caroline Böcker.

- Det är nog bara en tillfällighet att vi och Iksu presenterar dessa spelare samtidigt. Men som det ser ut nu blir det tre lag som slåss om det nästa säsong. För Pixbo kommer ju vara där igen. Det gäller att vi får ihop alla bitar, men vi ska vara en av de som slåss om guldet, säger Noél Alm Johansson.

Han tog över som huvudtränare efter Roger Jonsson efter SM-guldet 2015. Det var inte givet att Noél Alm Johansson skulle fortsätta efter årets säsong, men nu är det klart att han gör det.

- Jag hade ett tvåårsavtal med möjlighet att bryta det. Jag behövde tid att se över den sociala biten och nu har vi landat i att jag fullföljer avtalet. Det känns spännande och kul, säger Alm Johansson som veckopendlar från hemmet i Uppsala.

- Jag vill att det ska fungera som det gjort i år med min familjesituation. För sportsligt är det inga konstigheter. Vi har möjlighet att satsa mot guldet.

Svarar på Eliassons finalpik

I samband med SM-finalen skickade Pixbotränaren Jonas Eliasson en passning i riktigt Noél Alm Johansson.

- Vi får väl se vem som coachar i morgon. Om det är Noél, eller om det är Roger från läktaren, sa Eliasson.

Hur ligger det egentligen till, Noél?

- Haha. Roger stöttar mig med det jag gjort (som läktarcoach) i fyra år innan. Jag är huvudtränare nu och tar samtliga beslut om verksamhet och coachning. Jag är i alla fall glad att vi har ett fortsatt samarbete som funkar bra.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!