Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allvarliga hot mot Fridas motståndare

Diana Prazak och hennes tränare Lucia Rijker.Foto: Suvad Mrkonjic

Diana Prazak och hennes tränare Lucia Rijker har bett för Frida Wallbergs tillfrisknande i två dygn.

Men efter knocken har allvarliga hot riktats mot Prazak på sociala medier.

– Det är verkligen smärtsamt att se hur människor kan ta till sådana här extrema handlingar, säger Rijker till SportExpressen.se.

Diana Prazak knockade Frida Wallberg under fredagens match, så att svenskan fick föras till sjukhus med en hjärnblödning. Tillsammans med tränaren Lucia Rijker har de två följt rapporterna kring Wallbergs hälsa i svenska medier, och bett för henne att tillfriskna.

– Vi har haft två hemska dygn och knappt sovit någonting. Det är en tragisk situation vi har hamnat i. Jag har kontaktat mina vänner och Diana sina vänner, för att alla ska be tillsammans för Frida, säger Lucia Rijker till SportExpressen.se.

"Fortsätter be för Frida"

Under söndagsmorgonen nåddes Rijker och Prazak av nyheterna att Frida Wallberg har vaknat upp på Karolinska universitetssjukhuset.

– Vi blir väldigt glada för alla positiva nyheter. Att de låter henne vakna är ett tecken på att hon återhämtar sig. Frida är en fantastisk krigare och det här är en sådan olycklig situation. Det sista man vill som mästare är att skada sin motståndare på det här sättet, säger Rijker och tillägger:

– Vi vill inte bara att Frida vaknar upp, utan att hon blir helt återställd så att hon kan leva ett fantastiskt liv som en frisk och lycklig mamma. Vi fortsätter att be för att Frida ska bli fullt återställd. Fram till dess kan vi inte fira någonting.

Rijker är tagen över Frida Wallbergs tillstånd. När hon ska skicka en hälsning till Frida Wallberg kommer tårarna.

– Jag vill säga att från djupet av våra hjärtan att vi är jätteledsna för vad som hände. Det här var inte alls vår mening. Jag hoppas att hon och alla andra vet att vi är bra människor. Och vi ber för hennes framtid, oavsett vad som händer. Alla våra tankar går till henne, säger hon.

Hotad på Facebook

I sociala medier har Lucia Rijker och Diana Prezak inte bemötts med samma sympatier. På Facebook har allvarliga hot riktats direkt mot australiskan. I ett inlägg uppmanas Prazak att "titta över axeln både en och två gånger" om hon återvänder till Sverige.

– Vi vet om att Diana har fått hot. Vi kan inte förstå hur människor kan anklaga och hoppa på henne för vad som händer i ett idrottsligt sammanhang, när en olycka inträffar. Och när ingen vet vad orsaken är, säger Rijker och tillägger:

– Det är verkligen smärtsamt att se hur människor kan ta till sådana här extrema handlingar. Diana är en stor fighter och samma sak hade kunnat hända för henne. Diana verkligen är sårad.

"Orättvist skylla på Diana"

Hoten har endast riktats mot Prazak på Facebook.

– Det är ett ställe för folk att uttrycka sina åsikter. Det visar hur stora hjärtan vissa människor har, och hur ignoranta andra kan vara, säger Rijker.

Lucia Rijker meddelar att de inte kommer att anmäla hoten till polisen.

– Nej. Vi tar inte sådana hot på allvar. Vi vet att vi har gjort rätt för oss hela tiden.

– Men det är så orättvist att skylla på Diana för det här. Det sårar mig verkligen i hjärtat, säger hon.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.