Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvensk stjärna fast för rattfylla

Foto: Ryd Ulf
Han festade på nyårsafton.
Dagen efter greps Dusan Djuric för rattfylla och förlorade körkortet - sedan han kört på en cykelbana.
- Jag är förbannad och besviken över det inträffade, säger Halmstad BK:s ordförande Arne Ekstrand.
Det var vid lunchtid på nyårsdagen som händelsen inträffade.
HBK-stjärnan satte sig i bilen för att hämta en kompis i stan - trots att han under nattens firande druckit alkohol.
Polisen fattar misstankar mot stjärnan när han kör på en cykelbana och när de senare stoppar honom visar de sig att polisens misstankar stämde.
Alkoholmätaren visar på 0,24 promille i utandningsluft.
Stjärnans körkort omhändertas och en av passagerarna i bilen får köra i väg bilen från platsen.

"Besviken och förbannad"

Sportexpressen.se var under morgonen i kontakt med oHalmstad BK:s ordförande Arne Ekstrand.
- Jag har självklart pratat med Dusan om det här. Han är oerhört ångerfull och inser att det är en stor dumhet det han har gjort, att han har kört bil så tidigt efter en nyårsfest.
- Händelsen inträffade runt lunch på nyårsdagen så det är ingenting i samband med natten, men det går inte att försvara händelsen för det. Som ordförande är jag förbannad och besviken över det inträffade, säger ordföranden till Sportexpressen.se.
Hur går ni vidare med det här?
- Vi stödjer våra spelare i med och motgång. Och det här är en stor motgång och en stor dumhet. Nu gäller det för Dusan att förstå att så här gör jag inte fler gånger.
- Vi kommer också att titta på hans alkoholvanor så att det inte finns något elände med i bilden.
Enligt ordförande i klubben så vill Dusan Djuric själv  inte uttala sig om det inträffade. Under dagen kommer stjärnan att göra ett uttalande på klubbens hemsida.
- Sedan kommer vi, som vi alltid gör, att prata med alla grabbarna i laget om detta och gå igenom att man nyttjar alkohol på ett utomordentligt restriktivt sätt. Det har vi alltid gjort i vår förening och det har fungerat mycket väl. Sedan får det vara nog med detta.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.