Alfredsson och Nilsson skiljer sig

Helen Alfredsson och Kent Nilsson skiljer sig.
Foto: Cornelia Nordström
Foto: Sven Lindwall / EXPRESSEN EXPRESSEN

Kärlekssagan mellan före detta golfproffset Helen Alfredsson och hockeyikonen Kent "Kenta" Nilsson är över.

Paret har skiljt sig efter elva års äktenskap och splittringen har bekräftats i Stockholms tingsrätt.

Helen Alfredsson och Kent "Kenta" Nilsson har varit ett av idrotts-Sveriges mest omskrivna par i över ett decennium. Alfredsson vann under sin karriär en major och fyra LPGA-segrar – Nilsson, eller "Mr Magic" som han kallas, kan själv ståta med både Stanley Cup och SM-guld på meritlistan.

Paret gifte sig i april 2005 på Hard Rock Café i Stockholm. SportExpressen var på plats för att bevaka bröllopet, som lockade till sig 115 gäster, däribland fotbollslegendaren Tomas Brolin och de förra NHL-stjärnorna Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson och Thommie Bergman.

Alfredsson och Nilsson skiljer sig

Men nu har paret gått skilda vägar. I februari i år lämnade Alfredsson in en skilsmässoansökan där hon själv stod som kärande, Nilsson som svarande. Den 14 november dömde tingsrätten i Stockholm ut äktenskapsskillnad mellan parterna.

Paret träffades på Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilssons bröllop 1999, har Kent Nilsson berättat för Sydsvenskan. Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson var en gemensam bekant och Kent Nilsson och Alfredsson hamnade vid samma bord vid bröllopsmiddagen.

När Alfredsson var aktiv golfspelare pendlade paret mellan Nilssons hus i Nynäshamn och Alfredssons bostad i Florida.

"En fantastisk tjej"

Kent Nilsson berättade om förhållandet i en intervju med SportExpressen i februari 2013. 

– Det är en fantastisk tjej. Hon har varit fantastisk för mig. Vi har väldigt roligt tillsammans. Hon är helt otrolig, sa Nilsson då.

– Om vi går på Grönan är det hon som vill åka grejer, jag står och tittar. Jag är lugn, hon är lite mer för farten. På sjön vill jag köra fem knop, hon vill köra 60.

SportExpressen har varit i kontakt med Helen Alfredsson och Kent Nilsson som båda avböjer att kommentera skilsmässan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.