Foto: Matthew Lewis
 Foto: Matthew Lewis

Alfredsson lägger av - tog ett tårfyllt farväl

Publicerad

HELSINGBORG. En av Sveriges största damgolfare någonsin har bestämt sig för att sluta.

Helen Alfredsson kan ha satt sin sista putt. På prisceremonin efter Helsingborg Open deklarerade hon att veckans tävling, alternativt nästa veckas Evian Masters blir hennes sista på Europatouren.

- Jag känner att jag börjar bli gammal och att jag inte har suget längre, säger hon till SportExpressen.se.

Det är inte definitivt att det var hennes sista tävling på touren. Men om Vasatorp Open inte var Helen Alfredssons sista så var det den näst sista.

Under måndagen avgör Helen Alvfredsson och hennes make Kent Nilsson om de åker till nästa veckas majortävling Evian Masters för en sista rodeo.

- Jag har inte bestämt det ännu. Men detta (Helsingborg) känns som rätt plats att sluta på. Den svenska tävlingen på touren var den första som jag spelade på touren, så det känns som rätt plats att avsluta på, säger Alfredsson under den avslutande prisceremonin i Helsingborg.

Sex segrar på LPGA-touren

Tårarna forsade ner längs svenskans kinder.

- Ja, det var ett känslosamt avslut. Det var många år och många minnen. Jag gråter ju inte för att jag inte har tagit ett beslut utan för att det är så känslosamt att sluta. Det är så många år av ens liv som man hållit på. Men nu känner jag att det är dags.

Hur har beslutet vuxit fram

- Jag känner att jag börjar bli lite gamma och inte orkar göra det som krävs för att vara med där uppe.

Helen Alfredsson har vunnit sex segrar på LPGA-touren, en major och har representerat Europa vid sex tillfällen.

Under söndagen sade hon ”hej då” till den svenska golfpubliken.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag