Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Zverev till semifinal i Franska öppna: "En ny chans"

Alexander Zverev är vidare till semifinal i Franska öppna.
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

Rullstol och tårar i fjol.

I år är Alexander Zverev ute efter ett annat slut på semifinalen i Franska mästerskapen.

– Jag är glad över att få en ny chans att spela om en plats i finalen, säger han

I förra årets semifinal, mot spanjoren Rafael Nadal, trampade Alexander Zverev snett och tvingades lämna grusplanen i rullstol och med tårar i ögonen.

Tre ligament i fotleden hade slitits av, vilket krävde operation och lång rehabilitering. Efter vissa bakslag är tysken sedan några månader tillbaka och klättrar på ATP:s världsrankning.

Nu är 26-åringen, tidigare världstvåa och numera 27:a, även tillbaka i semifinal i tennisens grand slam-turnering Franska mästerskapen efter 3–1 mot argentinaren Tomás Martín Etcheverry.

– Det var det svåraste året i mitt liv. Jag älskar tennis, sporten och matcherna men det försvann för mig för ett år sedan, säger han i segerintervjun.

– Jag är så glad över att vara tillbaka på den här scenen. Jag är glad över att få en ny chans att spela om en plats i finalen.

I semifinalen väntar vinnaren mellan dansken Holger Rune och norrmannen Casper Ruud. I den andra semifinalen möts Novak Djokovic, Serbien, och spanjoren Carlos Alcaraz.