Albin Ekdal kvar på sjukhuset efter skadan

Albin Ekdal
Foto: Nils Petter Nilsson
Albin Ekdal
Foto: Imago Sportfotodienst

Albin Ekdal skar sig i ryggen då hans Hamburg firade Bundesligakontraktet i lördags.

Nu kan EM vara i fara.

Landslagsmittfältaren är kvar på sjukhuset sedan olyckan, och Hamburg uppger för SportExpressen att han blir borta två till tre veckor.

– Han har fortfarande ont, säger Hamburgs presstalesperson Tobias Hauke.

"Kommer naturligtvis jättetrist efter en otursförföljd säsong", skriver Albins pappa Lennart Ekdal i ett sms.

Albin Ekdal har en skadefylld period bakom sig. Bland annat missade han de båda playoff-mötena med Danmark, efter att ha fått en smäll mot foten i en ligamatch.

Men Ekdal är trots allt en av de mittfältare som förbundskapten Erik Hamrén väntas ta ut i Sveriges EM-trupp på onsdag.

Men nu kommer oroväckande rapporter från Hamburg.

Enligt  Hamburgs officiella Twitter skadade sig Albin Ekdal i ett fall på en nattklubb i lördags och fick uppsöka sjukhus.

Klubben hade säkrat kontraktet för att stanna kvar i Bundesliga, och var därför ute och firade. Ekdal ska enligt Hamburg ha ådragit sig ett sår och missar nu klubbens avslutande ligamatch i Bundesliga mot Augsburg.

"Fortfarande kvar på sjukhuset"

– Just nu kan vi inte säga mer än att han fick en svår skada, säger Hamburgs presstalesperson Tobias Hauke, som senare återkommer med följande kommentarer:

– Han har skurit sig själv på ryggen. Han fick skadan i lördags och är fortfarande kvar på sjukhus. Albin blir bättre, men har fortfarande ont.

Hur länge väntas han bli borta från fotbollen?

– Det kommer att ta två till tre veckor.

När tror ni att han får lämna sjukhuset?

Det beror på, men han borde vara ute i kväll eller i morgon.

– Det är viktigt att veta att Albin är professionell, så det har ingenting med alkohol att göra eller något sådant. Det var bara en otursam krasch.

När SportExpressen pratar med landslagets players manager Marcus Allbäck har han ännu inte haft kontakt med klubben eller Ekdal själv.

– Vi väntar på en bekräftelse, men vi känner till att någonting har hänt. Vi har inte talat med klubben eller honom än, men hoppas kunna göra det lite senare i dag, säger Marcus Allbäck.

– Jag kände inte till att han var skadad, säger landslagsläkaren Leif Swärd.

Lennart Ekdal: "Inget litet skärsår"

Albin Ekdals pappa, tv-profilen Lennart Ekdal, berättar för Aftonbladet om skadan.

– Det är inget litet skärsår utan ett rejält jack. Det var trångt som fan och han snavade på en trapp och landade på ett glasbord. Det är vad jag vet, säger han till tidningen.

– Klart att det är allvarligt, säger Albins pappa Lennart Ekdal till Aftonbladet.

I ett sms till SportExpressen skriver Lennart Ekdal:

"Kommer naturligtvis jättetrist efter en otursförföljd säsong. Vet hur mycket han glatt sig över EM, och han hoppas förstås att det här inte ska hindra honom."


Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.