Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK och Djurgården vill värva Erik Johansson

Foto: ©ANDERS KJ?RBYE / BILDBYRÅN FODBOLDBILLEDER
TV4-profilen Carina Berg och Erik Johansson är förlovade. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS

Erik Johansson vill lämna FC Köpenhamn och flytta till Stockholm - och är beredd att avstå flera miljoner för att köpa ut sig från kontraktet med den danska klubben. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har AIK redan hört sig för angående en värvning av mittbacken - och även Djurgården har stämt av läget angående 29-åringen. 

Erik Johansson har varit en nyckelspelare i FC Köpenhamn under en längre tid och innan dess var han med i det svenska A-landslaget och har sammanlagt gjort 12 A-landskamper.  

Men efter EM-slutspelet i Frankrike 2016 tackade mittbacken för sig enbart 27 år gammal och valde i stället att satsa allt på klubblaget och FC Köpenhamn. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Nyckelspelare i FC Köpenhamn 

I FCK har han varit en nyckelspelare sedan han kom till klubben, men förra säsongen åkte han på en korsbandsskada som höll honom borta från fotbollen en längre tid. 

Han jobbade sig tillbaka och gjorde mål i FC Köpenhamns sista ligamatch i går, som laget vann med 4-1 mot AGF Århus. Några timmar efter matchen gick danska BT ut med uppgifterna om att Johansson meddelat tränaren Ståle Solbakken att han vill lämna klubben. 

Orsaken ska vara personliga skäl och att han vill komma närmare sin fästmö, TV-profilen, Carina Berg, enligt den danska tidningen. En lösning där han bryter kontraktet kan också bli klar inom någon vecka. 

 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

 

Erik Johansson tackade för sig i landslaget efter EM 2016.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

 

AIK har redan tagit en första kontakt

Enligt SportExpressens uppgifter vill 29-åringen flytta till Sverige och Stockholm.  Och AIK har redan tagit en första kontakt och kollat upp möjligheterna för en värvning. Det uppger flera initierade källor för SportExpressen. 

Där handlar allt om det ekonomiska. Om spelaren och FCK lyckas hitta en lösning där parterna bryter kontraktet, vilket allt talar för, och att AIK sedan kan värva mittbacken. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

Johansson förlängde nyligen med FCK

Johansson skrev förra året på ett nytt guldkantat kontrakt med FCK som gjorde honom till en av Skandinaviens bäst betalda spelare med en årslön på mellan 7-8 miljoner svenska kronor. 

Även Djurgården ser Johansson som en potentiell värvning och en ersättare till Jonas Olsson, vars kontrakt går ut efter säsongen. Sportchefen Bosse Andersson har även han stämt av läget angående spelaren, men även där bygger en värvning på om mittbacken lyckas komma till ett avslut på kontraktet i FC Köpenhamn. 

AIK:s nuvarande tränare Rikard Norling hade Erik Johansson i Malmö FF under året 2013 då klubben vann SM-guld. 

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.