Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK nära att göra klart med Lustig

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

AIK är nära en transferbomb.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben bara detaljer från att värva landslagets högerback Mikael Lustig. 

33-åringen är nära att bryta avtalet med sin belgiska klubb Gent - och allt talar för att han skriver på för ”Gnaget” som bosman. 

Går allt som planerat presenteras han som AIK:s senaste värvning inom kort.   

AIK har haft en extremt tung säsong 2020 och slåss i botten av allsvenskan. Klubben sparkade huvudtränaren Rikard Norling i slutet av juli och tog in Bartosz Grzelak som chefstränare. I söndags tog han sin första seger med AIK och gjorde så att pressen på laget och spelarna lättade lite. 

Sedan tidigare har AIK värvat in Sotirios Papagiannopoulos, Bojan Radulovic och Filip Rogic i detta fönster, allt för att undvika nedflyttning till superettan. 

Värvat in tre spelare 

”Sotte” gick in som mittback direkt i startelvan mot Helsingborg och hyllades för sin insats. Transferfönstret stänger vid midnatt i morgon och nu ser AIK ut att göra ytterligare en värvning. Det handlar om landslagets högerback Mikael Lustig, 33. Enligt SportExpressens uppgifter har parterna varit i kontakt under en tid, samtidigt som Gent och Lustig förhandlat om att bryta spelarens kontrakt.  

 Bara detaljer från att presenteras 

Bara några små detaljer återstår, men om allt går som planerat skriver Lustig på för AIK och presenteras under dagen, alternativt under onsdagen. 

Lustig har den här säsongen hamnat i Gents frysbox. Anledningen är att klubben vill bli av med svensken eftersom han sitter på en hög lön och har två år kvar på sitt kontrakt. På grund av Corona-pandemin vill också Gent spara pengar och Lustig har inte tränat med A-laget sedan laget återsamlades från semestern och klubben meddelade spelare redan tidigt när han var tillbaka att han var fri att söka sig en ny klubb. 

SportExpressen har förgäves sökt Mikael Lustig för en kommentar. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.