Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åhrberg: "De tycker de är häftigast i världen"

Foto: Per Wiklund

Han var en vägg i den första innebandykvartsfinalen mot Storvreta.

På söndag ska Tomas Åhrberg vara ännu bättre och sänka sin hatmotståndare.

- De går runt och tycker de är häftigast i världen, säger Granlo-målvakten till SportExpressen.se.

Tomas Åhrberg är Uppsalakeepern som hamnat i nykomlingen Granlo och där fått sitt stora genombrott.

För även om 28-åringen har en superliga-bakgrund i Sirius är det först i år, i och med flytten till Granlo, han har växt ut till en riktig toppmålvakt där landslaget nu inte känns alltför avlägset.

"Storvreta är inget favoritlag"

I första kvartsfinalen mot Storvreta, regerande mästare och favorit till att vinna fjärde raka SM-guldet, var Åhrberg stundtals rena väggen och tog överraskningslaget Granlo till ett straffavgörande.

Där blev det snöplig förlust och nu jagar Sundsvallsgänget revansch.

Men Tomas Åhrberg behöver inte nederlag för att hitta den där extra tändvätskan.

- Storvreta är inget favoritlag, så är det bara. Vi spelade ofta mot dem när jag växte upp och det var alltid heta matcher. De är som de är, de har en speciell attityd.

Vad menar du?

- De går runt och tycker de är häftigast i världen. Det sitter i ryggmärgen hos dem. Man kan väl säga att jag har en slags hatkärlek till dem.

Ni ligger under med 0-1 i matcher, kan ni vinna?

- Ja, klart vi kan vända och ta det här. Det blir en helt annan match på vår parkett där vi är svåra att tas med. Vi har inget att förlora.

Granlo har inte förlorat en enda match hemma på parketten i Sundsvalls Sporthall den här säsongen och det var mycket därför de som nykomling tog sig hela vägen till slutspel.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.