Foto: Vanda Biffani
 Foto: Vanda Biffani

Abrahamian slipper straff

Publicerad
Uppdaterad
Det sega bråket efter Ara Abrahamians medaljprotest i Peking-OS förra året är över.
Det har man påstått förr, men nu kommer beskedet igen.
- Inga böter, ingen avstängning och inga hinder för svenska förbundet att arrangera internationella tävlingar, säger Håkan Gustáv.
Gustáv är ordförande i det svenska brottningsförbundet och fick ärva OS-bråket när han tog över efter Jan Holmkvist, den förre brottarbossen.
- Det är helt utagerat nu, säger Gustáv.
- Skönt att det är över.

Leo Mylläri, förbundskaptenen som straffade precis som Abrahamian, bekräftar att han fått papper om att striden är över. Mylläri gör för övrigt comeback som coach i helgen.
- Jag ska sitta vid mattkanten i veteran-VM i Kouvola i Finland, säger Mylläri.
Turerna kring det straff Fila, det internationella brottningsförbundet, ville döma ut har varit många. Raphy Martinetti, Filas ordförande, försäkrade så sent som i våras att det för hans del var uteslutet att Ara Abrahamian skulle slippa straff.
Det beskedet gav han som ett slags dementi den gången på uppgifter från juristerna om att förhandlingarna var avklarade.

Av Christer Jönsson/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag