Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

9-årig pojke död - träffad av basebollträ

9-årige pojken Kaiser Carlile hjälpte Liberal Bee Jays med utrusningen men träffades av misstag i huvudet av ett baseballträ
Foto: Earl Watt
Foto: Earl Watt
Foto: Liberal Bee Jays

Den 9-årige pojken Kaiser Carlile blev under lördagen träffad i huvudet av ett basebollträ, på uppvärmningen till en match i USA.

Dagen efter avled Kaiser i sviterna av sin huvudskada.

"Vi har förlorat en familjemedlem och det kommer att göra ont under en väldigt lång tid", skriver National Baseball Congress i ett uttalande.

I lördags skulle Liberal Bee Jays och San Diego Waves mötas i en baseballmatch i amerikanska Kansas. Men matchen hann aldrig dra i gång, innan olyckan var framme.

Den 9-årige pojken Kaiser Carlile, som hjälper Liberal Bee Jays med utrustningen, skulle hämta ett baseballträ vid utslagsplattan, när han av misstag träffades i huvudet av en spelare som gjorde några uppvärmningsslag.

9-åringen bar hjälm när han träffades av slaget, men drabbades av svåra huvudskador. Direkt efter olyckan fördes han till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Under söndagen avled Kaiser i sviterna av huvudskadan.

"Svårt att minnas en mörkare dag"

"Med väldigt stor sorg och ett brustet hjärta kan jag informera om att Kaiser Carlile gick bort tidigare den här kvällen. Ha hans familj och vårt lag i era tankar och böner", skriver Nathan McCaffrey, Liberal Bee Jays president, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Också National Baseball Congress uttryckte sin sorg i ett uttalande:

"Det är svårt att minnas en dag som är mörkare än den här. I bland förstår man sig inte på livet, och den här olyckan är ett exempel på det. Vi har förlorat en familjemedlem och det kommer att göra ont under en väldigt lång tid".

Startats insamling

Under måndagen talade Kaisers pappa för första gångne om den tragiska händelsen.

– Han var tävlingsinriktad, men samtidigt brydde han sig om alla. Det är så det är, det är den kärleken han kände för sporten, säger Chad Carlile enligt USA Today.

Det har även startats en insamling för att stötta Kaisers familj med de medicinska kostnader som hans sjukhusvistelse innebar. I skrivande stund är insamlingen uppe i 762 000 kronor.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.