Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

50 miljoner till svensk ungdomsidrott

Foto: /Ibl / /IBL
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Svenska spel delar ut drygt 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott.

Det är via initiativet Gräsroten som olika föreningar får ekonomiskt stöd.

– Det är otroligt kul att se att engagemanget för ungdomsidrotten ökar, säger Peter "Foppa" Forsberg som är ambassadör för projektet i ett pressmeddelande.

För fjärde året i rad delar Svenska Spel ut drygt 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten.

Via initiativet Gräsroten får Svenska Spels kunder bestämma hur pengarna ska fördelas och i år går den största summan, som är 30 miljoner kronor till ungdomsfotbollen. Hockeyn kommer efter med 6 miljoner och innebandyn och handbollen får ca 2 miljoner var.


Hammarby får mest

Stockholms län är med sina 10 miljoner den region som får mest pengar, och Västra Götaland får drygt 9 miljoner medan Skånes län får närmre 8,5 miljoner. Den förening som får mest pengar i år är Hammarby IF FF där Svenska spel bidrar med 1 602 599 kronor. När initiativet Gräsroten startade upp 2013 engagerade sig 186 000 av Svenska Spels kunder i Gräsroten. I år ligger den siffran på över 450 000.


Foppa nöjd

Någon som är nöjd med den växande siffran är Foppa som är ambassadör för Gräsroten. Han är positiv till vad föreningarna väljer att använda pengarna till, och betonar att det är tydligt att pengarna kommer till användning för att ge bättre förutsättningar till föreningarna.

– Det är extra kul att se att pengarna från Gräsroten går till att konkret förbättra förutsättningarna för föreningarna ute i landet. Vi kan se att många Gräsrotsanslutna föreningar väljer att använda pengarna till att köpa in träningsutrustning, utbilda sina ledare, förbättra sina träningsmiljöer eller använda dem för att åka på träningsläger, säger Foppa i ett pressmeddelande.


Hanna Svärd

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.