Foto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSENFoto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSEN
 Foto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSEN

29-årig ryttare död på tävling

Publicerad

En tragisk olycka inträffade under en ridtävling i Frankrike under lördagen. 

Den 29-årige ryttaren Maxime Debost föll av sin häst efter ett hinder – och dog. 

– Jag talar å hela ridsport-communityns vägnar när jag uttrycker vår sorg, säger Sabrina Ibáñez, generalsekreterare på FEI, i ett uttalande. 

 

Det var under det franska rideventet Châteaubriant Horse Trials som det tragiska inträffade. 

Maxime Debost, 29, skulle med sin häst Qurt de Montplaisir hoppa över hinder elva – men kom helt fel in på hindret. 

Enligt Tidningen Ridsport rörde det sig om ett rotationsfall, och Maxime Debosts liv gick inte att rädda. 

"En verkligt tragisk olycka" 

– Det här är en verkligt tragisk olycka och jag vet att jag talar å hela ridsportcommunityns vägnar när jag uttrycker vår sorg med anledning av de hemska nyheterna om Maxime Debost, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett uttalande enligt tidningen. 

Enligt pressmeddelandet utreder FEI och polisen just nu olyckan. 

– Vi arbetar outtröttligt för att minimera riskfaktorerna i vår sport, särskilt i fälttävlan, och dagens olycka visar hur viktigt det här arbetet är skriver Sabrina Ibáñez. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag