Foto: / © Instagram / sifisolungeloFoto: / © Instagram / sifisolungelo
 Foto: / © Instagram / sifisolungelo

Förre världsmästaren död under tävlingen

Publicerad

Sydafrikansk bodybuilding är i sorg. 

Efter att ha gjort entré på mattan - och försökt spexa med en bakåtvolt - kom Sifiso Lungelo Thabete att bryta nacken efter att ha landat på sitt huvud och skräckscener utspelade sig på tävlingen i Sydafrika.

Sifiso Lungelo Thabete har vunnit VM-guld för juniorer i bodybuilding och var en av Sydafrikas mest lovande inom grenen. 

Thabete hade imponerat på publiken och domarna med "otrolig muskelstorlek och mognad för hans ålder" vid hans senaste tävling enligt Daily Mail. 

Men vid en inhemsk tävling tidigare i veckan fick 23-åringens karriär, och liv, ett hemskt slut.

Efter att ha gjort entré på tävlingen skulle Thabete bjuda publiken på en bakåtvolt på brottarmattan, men något gick fel och vid landningen skadade sig sydafrikanen så illa att han bröt nacken.

Läkarpersonal och tävlingsarrangörer rusade snabbt fram till Thabete för att ge honom medicinsk hjälp men hans liv gick inte att rädda.

"Chockade och skakade"

Enligt rapporter hamnade publiken i chock efter olyckan och efteråt har sydafrikansk bodybuilding haft stor sorg:

"Sydafrikansk bodybuilding är chockade och skakade efter de tragiska nyheterna om Sifiso Lungelo Thabates död. En bodybuilder från Umlazi i KwaZulu-Natal." skriver magasinet Muscle Evolution. 

Den sydafrikanska bodybuildern har efter sin död hyllats på sociala medier där flera sörjer hans död, men lyfter hans framgångar under Thabates 23-åriga liv. 

"Vila i frid, världsmästaren" skriver vännen Martin Cooper på Facebook.

https://www.facebook.com/martinshozi/posts/1754093114604157:1
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag