ANNONS

Innehåll från Contura

Värm upp inför våren – 5 värmande och stilsäkra tips!

Vintern håller oss än i sitt järngrepp, men ljusa morgnar och längre dagar vittnar om att våren är på ingång! Här är fem värmande tips på hur du får ut det mesta av vinterns sista veckor – och samtidigt gör ditt hem redo för våren.

1. Maximera myset 

 En braskamin bidrar inte bara till en mysig stämning. Den ger värme och blir en naturlig samlingspunkt i ditt hem.

Förhoppningsvis kan vi räkna de sista riktigt kalla vinterkvällarna på handens fingrar. Nu gäller det att krama ur det sista vintermyset. Sätt på dig de där raggsockorna du köpte i höstas, fram med boken du aldrig hann läsa, hämta resten av familjen och tänd en brasa!

2. Släpp in ljuset

 Braskaminer idag är inte längre klumpiga utan smäckra inredningsdetaljer som ger både ljus och värme.

De flesta kopplar ihop de olika årstiderna med färger. Höst och vinter är jordiga och mustiga toner, färger som skapar värme och djup. När våren kommer vill vi ha in mer ljus och skirare färger. Varför inte haka på vårens stora färgtrend: ljusa, hudnära toner? I brist på dagsljus kan ljuset från en kamin få ta över när solen börja gå ner eller under tidiga morgnar.

3. Inred med grönska

Ett rum utan grönska är sällan hemtrevligt.

Knoppar och gröna blad utanför fönstret får vi vänta på ett tag till. Under tiden kan du låta grönskan flytta in. Smyg in vårkänslan med lökar av pärlhyacint, tulpaner på snitt och i kruka. Växter som trendar just nu är klöver och rexbegonia samt olika slags häng- och klätterväxter, till exempel en gullranka som får slingra sig ner från ett hyllplan i köket.

4. Öppna upp växthuset eller uterummet 

 En braskamin i växthuset eller uterummet gör att du kan tjuvstarta våren. Hos Contura hittar du braskaminen som passar för just ditt hem.

Vänta inte! Redan nu kan du börja nyttja ditt uterum eller växthus. Där kan du börja förså och förbereda för vårens och sommarens växter. Skippa infravärmen som varken är tilltalande för ögat eller elräkningen. En kamin i växthuset gör säsongen i ditt uterum eller växthus längre och skapar en oslagbar mysfaktor. På med koftan och ta med dig en kaffekopp.

5. Håll värmen

 En braskamin är inte bara en värmekälla, det är också en viktig inredningsdetalj och stämningshöjare. Hos Contura får du fler tips och kan läsa mer om hur du går tillväga.

”Svettas in våren”, brukar det ju heta. Och det ligger något i det. Ofta blir vi så ivriga när vårsolen tittar fram att vi genast kastar av oss vinterkläderna. Och blir nedkylda. Då kan det vara skönt att komma in i värmen igen och tända en sprakande brasa.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Contura och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!