ANNONS

Innehåll från IKEA

Skapa dina drömmars sovrum – med favoriter från IKEA

Sovrummet är det första du möter när du vaknar på morgonen och det sista du ser när du lägger dig. Oavsett hur vi väljer att inreda sovrummet har vi alla samma mål: att sova gott! Dags att bädda för återhämtning och inreda för lugn.

För att ett sovrum ska kännas bra, och du ska kunna sova gott varje natt, krävs lite ansträngning. Investera tid på att verkligen skapa ett sovrum du trivs i. Sköna hem hjälper dig på vägen!

Förvara mera!

Förvaring är a och o för att öka trivseln i sovrummet. Jobbdatorn, högar med papper och kläder som bara använts en dag, ska lätt kunna trollas bort.

Investera i förvaring, rensa i röran och hitta lugnet! Foto: IKEA

Blanda förvaring från stort till smått: en garderob med plats för alltifrån små askar med smycken till allt annat som inte har en självklar plats.

Med smart garderobsinredning är det lätt att hålla ordning. Foto: IKEA

En garderob är mer än bara förvaring. För visst blir livet mycket lättare när kläder, skor och prylar göms bakom en snygg fasad. Med IKEA:s planeringsverktyg kan du enkelt skapa den perfekta garderoben.

Investera i femstjärnig sömn

Foto: IKEA

 Om möjligt, placera sängen med utsikt mot både dörren och alla fönster i rummet – ett riktigt drömläge för en god natts sömn. DUNVIK, Kontinentalsäng, 160x200cm, 7495 kr.

Ett köp du aldrig ångrar är en skön säng du sover gott i. Här ska du njuta av långa sovmorgnar så frossa i sköna kuddar, ett fluffigt täcke och krispiga lakan. Är ni två som sover i samma säng behöver ni varsin madrass som ger rätt stöd och är utvald efter just era behov.

Foto: IKEA

 Lys upp! Flera olika ljuskällor skapar stämning. Varsin sänglampa gör det lättare att ha olika läggtider, trots att två sover i samma säng. NYMÅNE, vägglampa, vit, 499 kr.

IKEA.se kan du klicka i olika behov och önskemål och få ett riktigt bra förslag på vilken säng som passar just dig. Eller boka en tid med en sömnexpert, helt kostnadsfritt, på ditt IKEA varuhus.

Hitta rätta känslan med textilier och färger

Låt dem pryda golv, fönster och säng. Vi vill bli påminda om en ledig morgon på semestern, året runt. Och det bästa av allt? Du behöver aldrig checka ut! 

Foto: IKEA

 Möbler i naturmaterial ger både en avskalad och ombonad känsla. SNIDAD Korg, rotting, 299 kr.

Det finns vissa färger som gör sig extra bra i ett sovrum: blått, grönt, beige, brunt. De har en sak gemensamt och det stavas lugn och ro. Håll ihop färgskalan helt eller bryt av med en accentfärg. Blanda ljusa och mörka toner av din favoritfärg på väggar och inredning och du får ett enhetligt sovrum.

Låt två typer av gardiner samsas i sovrumsfönstret: En mörkläggningsgardin som stänger ute ljus och en skir gardin som ger insynsskydd.

4 tips för att skapa en riktig drömgarderob

1. Garderobsbelysning

Låt inte kläderna gömma sig i mörkret – se dina favoriter! Ett extra bra tips för den som har många plagg i mörka färger.

2. Rymligt och enkelt

Det ska vara lätt att hänga in och välja ut dagens outfit.

Med en garderob skapad efter just dina behov blir det lätt att välja outfit på morgonen. Foto: IKEA

3. Skräddarsydd förvaring

Få ett personligare hem genom att komponera din egen förvaringslösning. Välj garderob efter rummets karaktär och vilka saker det är du ska förvara. Behöver du hjälp med planeringen? I IKEA:s varuhus finns experter som hjälper dig att planera din garderob.

4. Boka en heminredare

IKEA:s inredare hjälper till att utforska din stil och ger bland annat inredningsförslag, belysningsplan och en inköpslista på alla produkter.

Här ger IKEA:s inredare Ida Haginge sina bästa tips för ett perfekt sovrum.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och IKEA och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!