Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tv-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari lämnade radhuset i stan för en bondgård på landet.Tv-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari lämnade radhuset i stan för en bondgård på landet.Tv-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari lämnade radhuset i stan för en bondgård på landet.
Tv-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari lämnade radhuset i stan för en bondgård på landet. Foto: Janne Danielsson / SVT

Kalle och Brita visar bondgården: ”Det handlar om att våga göra fel”

Premium När tv-profilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström köpte en bondgård blev de en del av en ny grön flyttvåg från storstäderna.

Med tv-serien ”Hjälp! Vi har köpt en bondgård” har familjen blivit en inspirationskälla för tusentals som drömmer om lantlivet. 

Följ med bakom kulisserna hem till familjen Zackari-Wahlström – en gårdsdröm som blev sann tack vare en lycklig slump.

Först slås man av tystnaden. Men när vi närmar oss gårdens faluröda byggnader bryts tystnaden av hundskall, en galande tupp, kacklande ankor och bräkande får. 

Vi är hemma hos Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i sörmländska Sorunda, knappt en timme söder om Stockholms innerstad. Här på gården med det prosaiska namnet Kärret 21 bor de med barnen Glenn, 17 år, Essa, 6 år, och Björn, 3 år, och en hel drös med djur.