Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I pampiga Löfstad slott står tiden stilla med vackra detaljer från 1600-talet.
I pampiga Löfstad slott står tiden stilla med vackra detaljer från 1600-talet.
I pampiga Löfstad slott står tiden stilla med vackra detaljer från 1600-talet.
I pampiga Löfstad slott står tiden stilla med vackra detaljer från 1600-talet. Foto: Tina Klingspor

I Löfstad slott från 1600-talet har tiden stannat – se orörda lyxen

Levande ljus i salarna, doften av nygräddade pepparkakor och en magisk julkänsla. Att besöka Löfstad slott i adventstider är som att resa i tiden. Och det är en bra bit tillbaka – slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess stått välbevarat genom nio generationer. Här visas de orörda salarna med tidsenlig utsmyckning och vackra lyxdetaljer upp. Låt dig förföras av den pampiga gammeldags slottskänslan!

Tina Klingspor

I slottskökets enorma gjutjärnsspis har det i flera dagar eldats flitigt för att få upp värmen till att grädda de hundratals pepparkakor som bakas efter Löfstads egna recept. Julen är det enda tillfället på året som besökare kan strosa fritt i salongerna, som så omsorgsfullt bevarats enligt fröken Emilie Pipers önskemål.

Porträtt av mäktiga män och kvinnor som ägt slottet genom århundradena blickar ner från väggarna. I ett av sovrummen ligger ett sidentäcke som tillhört ingen mindre än den franska drottningen Marie-Antoinette – Axel von Fersens förmodade älskarinna. Den kände greven är en av alla adliga personer som bott på Löfstad slott.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Sköna hem är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.