Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Formgivaren Eva Syrén stormtrivs i den vita villan i Saltsjö-Boo.Formgivaren Eva Syrén stormtrivs i den vita villan i Saltsjö-Boo.Formgivaren Eva Syrén stormtrivs i den vita villan i Saltsjö-Boo.
Formgivaren Eva Syrén stormtrivs i den vita villan i Saltsjö-Boo. Foto: Martin Cederblad

Eva och Magnus förvandlade rucklet till drömvilla på klippan

Premium För 22 år sedan såg formgivaren Eva Syrén och maken Magnus av en slump ett nedgånget hus från båten hem efter en fest på Grinda. ”Ska vi bo ihop ska vi göra det … där!”, skämtade Eva och pekade på den vita jugendvillan täckt av plast och byggställningar. Huset visade sig märkligt nog vara till salu, och resten är, så att säga, historia. 

I dag kan familjen lika gärna stanna hemma på semestern. Vid havet i Saltsjö-Boo finns rum – gott om dem – både för kreativiteten och för lojt livsnjutande. Utekök, stor terrass med pool, nyrenoverat kök och gästhus. Följ med på en rundtur i familjens Syréns magiska villa vid havet! 

Det svajade betänkligt under fötterna när hon hivade sig upp på byggställningen, och avståndet ner till Östersjöns mörka vatten bakom ryggen fick det att svindla. Men det var ingen tvekan om saken: Här var det: Evas och Magnus nya gemensamma hem, som de av en slump fått syn på från båten hem efter en fest på Grinda några veckor tidigare.

När jag tittade in i huset såg jag den öppna spisen i vardagsrummet, och då visste jag att det var här vi borde bo