Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Cederblad

70-talets Miami möter nutida lyx – så ska vi inreda i vår

Avslappnat elegant. Mondänt och bekvämt. Fräscht och feminint. Sköna hems inredare Charlotte Pettersson delar med sig av sina senaste trendspaningar. Här är stilen som slår an tonen för en sofistikerad säsong våren 2022. 

Vårstilen 2022 är i min fantasi en uppdaterad och romantiserad 70-talsestetik med influenser från amerikanska filmer från den tiden. Under det sena 60-talet vaknade mitt intresse för design, och jag inspirerades mycket av filmscenografi, Miamis pastelliga art deco-arkitektur och inte minst reklambilder.

Fortfarande sitter den känslan för det elegant mondäna kvar. Så när jag fick se den stora mattan, soffan och alla pasteller som finns just nu var det lätt att skapa min egen version.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Sköna hem är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.