Välkommen till Sköna hem DIY-bloggen Mormorsglamour!

Det var leksakslådorna som kickade igång DIY-bloggen Mormorsglamour.  Och inspiration hittar Helena i allt från fula ventilationsaggregat till  inredningstidningar. Välkommen till oerhört kreativa Mormorsglamour!

Helena Nord

Ålder: 31.

Familj:
Sambo och två barn.

Bor:
Stockholm.

Gör:
Formgivare och konstnär, driver En form av Nord, arbetar med kreativa uppdrag och har workshops inom  skapande.

Intressen: Familj, inredning, fotografering, natur, kreativt skapande.

Till bloggen Mormorsglamour!

Helena Nord som står bakom DIY-bloggen Mormorsglamour är i grund och botten civilekonom med inriktning marknadsföring. Men under föräldraledigheten hände något.

– Under föräldraledigheten började jag att måla leksakslådor till mina barn, detta spred sig senare i kompiskretsen och till vänners vänner och jag fick göra flera leksakslådor. Det var då jag insåg hur mycket jag saknat det kreativa som helt glömts bort under tonåren, berättar Helena.

Helena bestämde sig för att byta inriktning helt, och läste två år på folkhögskola. Först ett estetiskt basår, och sedan till återvinningsdesigner.

– Jag fick lära mig att jobba med massor av olika material och dessutom fick vi lära oss gamla hantverkstekniker som vi använde på sånt som andra kallade skräp. Det var de bästa åren i mitt liv och jag hade så kul! Jag hade äntligen hittat rätt i livet och insåg att det var detta som jag ville göra.

Inredning har de senaste åren varit ett väldigt stort intresse och Helena vill visa att man med små medel kan skapa sig fina saker där hemma.

– Det roligaste med att handla på loppis är att man får använda sin fantasi till att skapa nya roliga saker som passar en själv.

Idag driver Helena eget företag, En form av Nord, där hon formger produkter till hemmet, tar kreativa uppdrag och har kreativa workshops.

– När det kommer till kreativitet vill jag gärna testa allt och har svårt för att göra samma sak fler än en gång.

Först måste jag fråga var namnet Mormorsglamour kommer från?

– Mormorsglamour kommer egentligen från amerikanska slanguttrycket ”granglam”. Tyckte det var ett talande namn för bloggen, då jag mestadels använder secondhandfynd (Mormorsfynd) som jag uppdaterar till moderna saker (sätter lite glamour på dem).

Var hittar du inspiration till dina projekt?

– Nästan överallt, alltifrån vackra mönster i naturen till fula ventilationsaggregat i taket. Mycket inspiration finner jag även från bloggar och magasin, både inredning och mode.

Vilket är ditt enklaste DIY?

– Sätta ett dekorativt skärp runt tidningshögen.

Har du något DIY på din önskelista?

– Jag skulle gärna vilja gjuta ett handfat i betong till badrummet.

Vad hindrar dig?

– Än så länge har jag ingenstans att placera det! Dessutom är det en ganska komplicerad gjutning om jag ska få det som jag vill. Har inte gjutit något sådant projekt tidigare, så det är nog mest det som hindrar mig.

Vilket har varit ditt svåraste DIY?

– Det mest tidskrävande var mitt slutprojekt på Recycle design utbildningen. Jag gjöt lampor i pappersmassa som jag gjorde av dagstidningar. 

Ditt mest populära DIY?

– Omgjorda skolådor á la housedoctor.

Helenas 3 bästa DIY

1. En lampa av gamla lampskärmar. 

Jag klädde om två gamla lampskärmar med barnens urväxta lakan. Vände upp och ner på den ena lampan och fäste ihop dem.

2. Betong och kopparlampa.

Jag gjöt ner kopparrör i betong och klädde om en gammal lampskärm med sambons krympta tröja.

3. Soffa av gamla lastpallar.

Satte hjul på lastpallar, använde en madrass som soffbotten, klädde om madrassen och kuddar i möbeltyg och adderade knappar som dekoration.

Till Mormorsglamour!