Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny inredningsblogg på Sköna hem! Välkommen Helt enkelt!

Älskar du inredning och vackra inspirationsbilder? Då kommer du älska Sköna hems nya inredningsblogg – Helt enkelt!

Anna-Malin

Ålder: 42 år.

Bor: Helsingborg.

Familj: Man och två söner, 10, och 16 år.

Gör: Förskollärare/Monterssoripedagog, bloggare och fotograf/stylist.

Till bloggen Helt enkelt

Helt enkelt finns också på Facebook.

Hon är superkreativ, älskar att baka, skapar underbara bilder med sin kamera och möblerar ständigt om i sitt hem i Helsingborg. Nu flyttar Anna-Malin in på Skonahem.commed sin populära blogg Helt enkelt. Följ henne – och hennes vackra hem – på Skonahem.com – varje dag!

Berätta lite om dig själv!

– Jag har alltid haft ett stort behov av att uttrycka mig kreativt på olika sätt. Det har jag gjort i olika faser i livet genom att bland annat teckna, måla tavlor, sticka, baka, möblera om, snickra, tillverka smycken och fotografera.

Du har på kort tid blivit en duktig fotograf, när väcktes det intresset?

– Det började på högstadiet. Då fotade jag bara i svart/vitt och framkallade massvis av bilder i skolans mörkrum. Sedan kom annat i min väg och fotograferandet låg vilande fram till att jag tog steget och började blogga för drygt tre år sedan. Jag tänkte att bloggen skulle vara ett bra ställe att samla allt jag pysslar med hemma, och samtidigt hoppas kunna inspirera andra.

Vad fotograferar du helst?

– Till en början fotade jag nästan bara inredning, vilket fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Men på senare tid har jag funnit en passion i att fotografera mat och bakning.

Vad är det roligaste fotojobb du gjort?

– Det var när jag besökte Tine Kjeldsens (Tine K Home) hem i Danmark förra året. Och som det ser ut nu, kommer det att bli ytterligare ett besök dit nu till våren!

Har du något önskefotouppdrag?

– Det skulle vara att få fotografera och göra en egen bakbok av mormors gamla recept.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Hmm, svår fråga eftersom mitt hem är i ständig förändring. Men en blandning av skandinaviskt, svart/vitt, en smula etno och en liten gnutta färg.

Var hittar du inspiration?

– Eftersom det oftast är en känsla jag är ute efter när jag inreder, snarare än något visuellt, finner jag inspiration lite överallt. Genom olika magasin, internet, naturen, butiker, restauranger och mycket mer.

Här shoppar jag helst inredning.

– Jag shoppar lika gärna inredning i den flotta inredningsbutiken som på loppis och auktioner.

Vad skulle man aldrig hitta hemma hos dig i inredningsväg?

– Det skulle möjligtvis vara en teracottalaserad vägg med kornblå snirkliga schabloner. Det har jag gjort en gång och lämnat. Om du frågat mig för ett år sedan hade jag svarat en svart skinnsoffa. Men faktum är att jag har hittat en superfin svart skinnsoffa som jag skulle kunna tänka mig, haha!

Vilket rum hemma hos dig är du mest nöjd med?

– Just nu är jag mest nöjd med allrummet på ovanvåningen. Det har fungerat både som atelje och kompisrum, men nu har jag fått till en mysig liten loungekänsla i rummet.

Senast inredningsfyndet?

– Senaste inredningsfyndet är nog mitt grå stora runda matbord som jag köpte av antikhandlaren AndersMagasin36 i somras. Fast just nu agerar det inte som matbord utan är delat i två delar som står utplacerade i huset.

Vem bestämmer hur det ska se ut hemma hos er?

– Det är jag som bestämmer över inredningen och möbleringen i huset, utom vår tv. Den har mannen borrat fast hårt i väggen för att jag inte ska flytta den!

Vilka inredningsbloggar är dina favoriter?

– Just nu läser jag inte så många bloggar, tiden finns inte riktigt. Men det finns många fina inredningsbloggar, det är svårt att välja. Men Pellas, Jennifers och Sanctuary    är några jag försöker hinna titta igenom då och då.

Om det inte såg ut som det gör hemma hos dig, hur skulle du då ha det?

– Oj det var en svår fråga. Det känns som jag redan provat på det mesta i stilväg under åren!

Vad gör du helst om du får 15 minuter över?

– Då tar jag en kopp kaffe och läser ett av alla magasin jag inte hunnit med.

Har du någon dold talang?

– Hmm, jag tog pianolektioner i många år, sedan är jag grym på pingis!

Klicka in på Sköna hems nya blogg, Helt enkelt!