Foto: Picasa

Välkommen Starwoman – ny bloggare hos Sköna hem!

Vi är så glada att få presentera ännu en ny bloggare på Sköna hem – välkommen säger vi till Starwoman! Bakom bloggen står Anna Åberg, som tidigare bloggat för Damernas Värld. Här delar hon med sig av vad vi kan förvänta oss av bloggen, ger oss sitt bästa inredningstips – och berättar varför hon kallar sig Starwoman.

Nyligen förstärktes Sköna hem med inredningsprofilen Svante Öquist, tidigare chefredaktör för Elle Decoration, och nu är det alltså dags att välkomna ännu en stjärna bland inredningsbloggarna, Starwoman!

Vad kommer vi få ta del av på din blogg?
– Min ambition är att det ska det ska vara lite som när man öppnar sitt favoritmagasin, eller sin favvo-godispåse. Det ska innehålla lite av varje och i min blogg är det en blandning av inredning, som ligger mig varmt om hjärtat, husliv, vardagsliv, familjeliv, och ett och annat recept.

Hur kom det sig att du började blogga?
– Jag skulle gifta mig 2008 och började då blogga året innan för skoj skull, mest för att dokumentera ”resan” fram till bröllopet. Fick en trogen följarskara ganska fort, som sakta växte och än i dag är det en hel del personer från den första tiden som fortfarande följer bloggen. Det är ju ett bevis på att det man gör uppskattas.

Hur uppkom namnet Starwoman?
– Jag har fått den frågan många gånger genom åren, och önskar att jag hade något genomtänkt och kul svar, men det bara blev så en gång i tiden. Hade Starwoman som användarnamn i början när internet kom i början av tjugohundratalet. Det fick följa med till bloggen för något skulle jag kalla den, så det är ingen roligare förklaring än så :)

Vad gör du vid sidan av bloggen?
– Jag är min egen numera, och arbetar med sociala medier på heltid.

Foto: Picasa

Detta är Starwoman

Namn: Anna Åberg

Ålder: 42 år

Bor: Enköping

Familj: Maken Jens, barnen Maximilian född 2010, Celine född 2013

Julie född 2014 och så familjens Heliga Birma Caesar.

Vad betyder ditt hem för dig?
– Mitt hem är min borg som man så fint brukar säga. Men det är så, i hemmet trivs jag allra bäst, det är en trygg oas där jag är glad att mina barn får växa upp.

Hur ser din inredningsstil ut?
– Den har växlat lite under årens lopp, mest beroende på hur jag har bott. Nu när vi bor i ett 1920-talshus har det nog blivit lite mer klassiska inslag än tidigare. En del favoritsaker har alltid hängt med över tiden, sen tillkommer lite längs vägen, men grunden har alltid varit ljus och ganska skandinavisk skulle jag säga. Jag blandar budget med dyrare möbler, och jag gillar att hitta nya användningsområden för saker vi redan har i hemmet.

Hur ser du på klimat och konsumtion?
– Hållbarhet för mig handlar om flera olika saker. Självklart ska man tänka på vad en produkt är tillverkad av, hur länge kommer den att hålla och vad händer när något slits ut, men man måste allra först fundera över om man verkligen behöver prylen överhuvudtaget innan man handlar tycker jag. Jag har ju så klart ett ansvar som influenser, och jag har till exempel aldrig kört med affiliate (köplänkar) på bloggen. Jag har valt att hoppa över detta, trots att jag skulle kunna tjäna pengar på det. Jag vill helt enkelt inte bidra till en massa köphets i onödan. Kan ändå få dåligt samvete mellan varven, men det blir lite komplex när bloggen samtidigt är mitt levebröd där samarbeten och annonser är en del av min inkomst. Men det är väldigt viktigt att vi alla tar mer ansvar för vår egen konsumtion, vi kan inte leva så som vi gjort i längden det är verkligen inte hållbart, men jag kan absolut själv bli bättre på både det ena och andra!

Vad hoppas du få för respons från dina läsare?
– Jag hoppas så klart att mina läsare ska tycka det är kul med en flytt till Sköna hem, att det blir en frisk ny fläkt och att läsarna stannar kvar och följer mig vidare. Hoppas även att kanske en och annan ny följare ska hitta hit.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Låt det ta sin tid! Skynda inte för snabbt, det kan göra att man investerar i fel saker och behöver byta ut i onödan. Sen är det ju bra att våga lita på egna känslan i stället för att följa trender slaviskt. Det kan vara lättare sagt än gjort ibland, man blir ju hela tiden matad med det ”senaste”, men kör man på sin egen känsla får man förhoppningsvis en inredning som man genuint tycker om, och som då också håller bättre över tid.

Här slår Starwoman upp dörrarna till sitt vackra hem – kika in!

Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa

 

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand

Laila Bagge 

Svante Öquist