Foto: Sebastian Bergström

Välkommen Sebastian – Sköna hems nya bloggare med fokus på loppis och vintage

Nu hälsar vi loppis- och inredningsproffset Sebastian Bergström varmt välkommen till bloggfamiljen på skonahem.com!

Anna Ekdahl

Sebastian Bergström må vara 25 år, i runda slängar har han ändå 20 års erfarenhet av inredning. Hans snälla föräldrar i hemmet i uppväxtorten Njurunda, strax utanför Sundsvall, gav honom nämligen nästan helt fria händer att vara kreativ från golv till tak.

- Jag var tredje barnet och växte upp med ganska lösa tyglar hemma, säger Sebastian och skrattar varmt åt minnena. Jag har alltid varit kreativ och haft mycket fantasi, och som barn var jag fascinerad av allt som kändes ”vuxet” med livet. När mina föräldrar renoverade fanns flera tomma rum som jag kunde bygga upp scenografier i, butik och kontor och allt möjligt. Och självklart gjorde jag ofta om på mitt rum. När jag blev äldre började jag läsa min mammas inredningstidningar och kom med idéer om hur vi skulle inreda - och fick gehör! Min pappa har dessutom alltid varit en fixare, en sådan som bygger saker i stället för köper, så jag sveptes med av hans intresse också.

Massor av tavlor vid matplatsen ger en ombonad atmosfär. Foto: Sebastian Bergström
Färgstarkt och hundra procent personligt hemma hos Sebastian. Foto: Sebastian Bergström
Den vackra lilla lägenheten ligger vid Gullmarsplan i Stockholm. Foto: Sebastian Bergström

På Instagram känner ni honom kanske redan, via kontot @mosebacke. Där ger han ögonblicksbilder från sitt liv i och kring sitt hem vid - namnet till trots - Gullmarsplan i Stockholm.

- Mosebacke har alltid varit min favoritplats i Stockholm, jag skapade det kontot på Instagram långt innan jag flyttade till stan, berättar Sebastian.

Vad delar du med dig av på bloggen som vi missar på ditt Instagram?

- På bloggen kan jag vara både mer generös och mer konkret med beskrivningar av hur jag gjort inredningslösningar steg för steg hemma. Det får jag ofta frågor om, och det är extra kul att kunna visa på ett tydligt sätt. Visa hela rum, och livet under en hel dag. Min lägenhet är 43 kvadrat stor, och jag har tillsammans med min pappa renoverat den till att bli mitt drömhem. Vi har ändrat planlösningen och gjort om köket från grunden, allt för att göra den både mysig och praktisk. Mitt motto är att inte ha någonting fult hemma, även en diskborste kan vara fin. Då skapas ett lugn.

Sebastian Bergström. Foto: Sebastian Bergström
Den mysiga sänghörnan innanför köket. Foto: Sebastian Bergström
Frukost är bland det allra bästa Sebastian vet. ”Jag vill inspirera mina läsare till att njuta av livet i varje liten beståndsdel, att stanna upp en stund och känna värmen från morgonkaffet.” Foto: Sebastian Bergström

Du inreder mest med vintagefynd.

- Det finns så många fördelar med att inreda med sådant man hittar secondhand så det har blivit så. Det är miljövänligt, prisvärt och ger en unik känsla i ett hem. I vintagevärlden spelar dyra märken egentligen ingen roll, huvudsaken är känslan sakerna kan ge. Samtidigt är det ju lite spännande i och med att man aldrig vet vad man kommer att hitta. Jag vill gärna inreda med vintageföremål i de privata inredningsuppdrag jag gör också, i den mån det är möjligt.

Något du inte kan vara utan hemma?

- Frukost är det absolut bästa jag vet, ni kommer att få se många härliga frukostbord på min blogg! Så jag får säga: allt mitt fina porslin. I mina köksskåp trängs serviser för en hel livstid framåt ...

Vad är det bästa med ditt hem?

- Min kökssoffa och köket, och att ha min syster som granne vägg i vägg är en stor bonus!

Du hittar Sebastians blogg här.

Hall i klarblå kulör. Foto: Sebastian Bergström
Badrum där växterna trivs förträffligt. Hemma hos Sebastian är varje detalj viktig. Foto: Sebastian Bergström

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand 

Svante Öquist  

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg 

Tretow Deco av Sofia B Tretow