Väkommen till Sköna hem Simplicity!

Senaste inredningsfyndet och några favoritbloggar är två svar vi får av Jannice Wistrand. Varmt välkommen till Sköna hem, Jannice Wistrand och bloggen Simplicity!

När blev du intresserad av Feng shui? 

– I mitten av 90-talet upptäckte jag en bok som fick mig att sträckläsa från början till slut på en kväll.

Vad är det bästa med Feng shui? 

– Att man kan tillämpa läran i sitt liv och i sitt hem oavsett stil. Att det är utom alla trender och att det främjar det personlig. Det lyfter det viktiga i livet och kantar det med skönhet.

 

Varför ska man använda sig av Feng shui-tänket i inredning? 

– Ju stressigare vårt samhälle är, desto viktigare blir det för oss  att ha en fast punkt i tillvaron som andas harmoni, där vi kan fylla på energi, samla kraft och känna frid och balans. Genom att inreda våra hem i balans och med ett skönt flow kan vi påverka vår vardag till att bli bättre.

Var hittar du inspiration? 

– Genom resor, film, människor och i naturen. Feng Shui handlar om att efterlikna naturen så mycket som möjligt. Att skapa varsamma övergångar när det gäller färger, att blanda material och former och att balansera upp kantigt mot mjukt, högt mot lågt, rufft mot blankt osv.

Hur beskriver du din egen inredningsstil?

– Hmm.. det där är alltid svårt. Jag gillar en ljus bas med mörk kontrast. Här hemma har vi valt vitt, svart och mörkt trä. Stilen ska andas lyx, hotell och lite ”posh”. Gillar när det känns värdigt och när jag får omge mig med vackra saker. Humor i inredning är inget för mig.

Här shoppar jag helst inredning.

– Allt ifrån Oscar & Clothilde, till Svenskt tenn, Day Home, Ilva och Ikea.

Vad skulle man aldrig hitta hemma hos dig? 

– Takfläkt och starka primärfärger som blått, rött och gult. Jag är mer för den dämpade färgskalan.

Vad står högst på önskelistan just nu? 

– Slå ut väggen mellan kök och vardagsrum och byta golven. När det gäller prylar så är det Thonets klassiska stol nr 14 runt vårt matsalsbord.

Vilket rum hemma hos dig är du mest nöjd med? 

– Jag gillar vårt allrum! Det har en skön avkopplande känsla, samtidigt som det känns elegant och vuxet. Mitt skrivbord och detaljerna där gillar jag. En favorit är Arne Jacobsens klocka.

Senast inredningsfyndet? 

– Det får nog bli min pall från Ilva som jag använder både till avlastningsbord när jag tar ett bad, eller som ett vackert konstverk i vardagsrummet.

Vem bestämmer hur det ska se ut hemma hos er?

– Jag får nog erkänna att det är jag. Men jag hör mig för om det är större köp så klart. Men han har överlåtit det där till mig. Vi är ju bra på olika saker, haha!

Vilka inredningsbloggar är dina favoriter?

Seventeendoors, Stylizimo, Anixen och En mammas dag Weronica är några av många härliga bloggar.

Har du någon dold talang?

– Jag försöker inte dölja några talanger utan använda dem, haha. Men skulle det vara något så är jag musikalisk, men använder den talangen alldeles för sällan.

Om det inte såg ut som det gör hemma hos dig, hur skulle du då ha det?

– Jag är svag för den eleganta nordiska ljusa stilen, med smutsiga pasteller och ljusa träslag. Grå marmor och fler femininare former, material och saker hade fått komma in….

Till bloggen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!