Undersökning visar vem vi faktiskt städar vårt hem för

Tillhör du de som springer runt och städar hela hemmet innan en dejt kommer på besök? Då tillhör du minoriteten.

I en undersökning gjord för Kärcher tillfrågades 6 075 personer för vem de faktiskt städar för, och hur lång tid de lägger i veckan på att städa.

De flesta personer var mest troliga att städa i sina hem för deras vänner, hela 34 procent svarade att man städar för den gruppen. Samtidigt svarade bara 24 procent att man städar hemma om man väntar besök från sina föräldrar.

Det som var mest överraskande var kanske dock hur många, eller hur få kanske vi ska säga, som städar innan en dejt kommer. Endast nio procent svarade att de städar innan ett sådant tillfälle.

I genomsnitt lägger man tre timmar och 20 minuter i veckan på att städa. Detta skiljde sig dock lite mellan åldersgrupper, särskilt hos millennials. De yngre i millennial-gruppen, åldrarna 18-24, städar minst tid i veckan; två timmar och 39 minuter. 44 procent i den åldersgruppen svarade även att man lägger mindre än timma per vecka på att städa. De äldre i millennial-gruppen, personer i åldrarna 25-34, lägger mest tid på att städa; fyra timmar och 34 minuter i veckan.

Här kan du läsa hela undersökningen.

Går du i säljtankar? Testa Homestyling!

• Följ med när Andrea Brodin stylar ett boende inför försäljning.

• Du får checklistor på vad du ska göra – rum för rum.

• Bästa tipsen kring möblering, inredning och sista-minuten-knep.

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få fint hemma!)

Läs mer och beställ HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!