Svett & etikett

Nu finns det inte längre någon ursäkt för Per Wennberg att undvika motion. Redskapen har gått och blivit snygga.

Varje år försöker många av oss bli bättre människor – äta bättre, sluta röka och börja träna. Behöver du det, eller tillhör du den grupp som redan sköter om sig och inte behöver tänka på nystart?

Att äta riktigt gott, bli ordentligt mätt och må bra är allas rättighet. Jag är en av dem som provat en och annan diet genom åren, men som insett att det nu kanske är dags att börja motionera, mot min vilja. Det fungerar inte längre att bara äta smalt och välja rätt kost. Jag måste börja röra mig också – om kroppen inte ska kapitulera helt innan jag fyllt 65. 

Utbudet av utstuderat designade motionsprylar börjar fylla hyllorna i inredningsbutikerna. Nu kommer man inte undan med någon som helst ursäkt för att slippa gå till gymmet eller att skippa sitt träningspass. Gott om utrymme hemma behöver man inte heller. Motionsprylarna har blivit formgivna så att man inte behöver plocka bort dem när gästerna kommer.

Formgivning ska locka oss – som ångestfyllt inser att vi måste röra på oss – att verkligen bli motionärer. Det finns till exempel hantlar som vid en snabb titt ser ut som ett snyggt superdesignat cd-ställ. Bollar som man ska rulla sig över för att stärka sin rygg kan blir till sittpuffar, extra sittplatser i vardagsrummet. Att försöka öva upp och hålla balansen på bollen samtidigt som man tittar på tv och balanserar kaffekoppen får man se som en utmaning, ingen tid går förlorad och man förenar nytta med nöje.

Vad blir det härnäst – hopprep som omtag för gardinerna, boxbollen som en extra kudde i soffan?

• 

• 

• 

• 

• 

• 

• 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!