1 AV 3
Foto: Martin Cederblad/Peter Knutson
2 AV 3
I nya specialutgåvan av Inred kreativt! får du hundratals inspirerande och konkreta specialistråd, tips och idéer från Sveriges allra bästa proffsinredare.
Foto: Sköna hem
3 AV 3
Ur reportaget ”Mixa som mästarna”, ett inredningsjobb skapat av Sköna hems inredare Charlotte Pettersson exklusivt för Inred kreativt!
Foto: Martin Cederblad

Sköna hems Claes Blom: Premiär för exklusiva magasinet Inred kreativt!

Kan du inte få nog av inredning? Nu kommer Sköna hems nya och exklusiva specialutgåva Inred kreativt!, en unik inspirationskälla för alla som verkligen älskar vacker inredning.

Chefredaktör Claes Blom berättar varför Inred kreativt! är den nya tidens inredningsmagasin – och drar paralleller mellan mat och inredning. Är du en inredningsgourmet?

”Men alla gillar väl att inreda fint?” Det får jag ofta höra när man pratar om vilka läsare som är målgruppen för Sköna hem.

Och mitt svar är: ja – och nej. Jo, de flesta har något slags hem, och har inrett det på något sätt. Men det är ljusår mellan de som ”bara bor” och de som verkligen älskar att inreda på ett vackert, personligt sätt. Som de trogna Sköna hem-läsarna.

Låt mig ta en analogi: Mat! Alla människor äter, och de flesta lagar någon typ av mat själva ibland. Men det är en enorm skillnad på de som bara vill bli mätta, och de som har matlagning som passion och livsstil, ja, ser matlagningen som en konstart.

Vissa öppnar en konservburk eller slänger in något djupfryst i mikron, och blir mätta och nöjda, medan andra lägger ner massor av tid, pengar och energi på att hitta och tillaga de perfekta råvarorna.

Det är ljusår mellan de som ”bara bor” och de som verkligen älskar att inreda på ett vackert, personligt sätt

Och det är som sagt för er ”inredningsgourmeter” vi har gjort det här nya magasinet: Inred kreativt! För er som inte kan få nog av nya idéer, visioner och grepp som lyfter hemmet till en högre nivå.

En annan fråga jag ofta får är: ”Vad är det som gör vissa så skickliga på inredning?”

Efter att ha jobbat många år med Sköna hem blir svaret alltmer tydligt för mig: De som lyckas är de som orkar, vill och vågar lyssna på sin inre unika röst! De som inte följer det första receptet som dyker upp i mobilen, utan som anstränger sig mer, och på ett kreativt sätt skapar något alldeles eget.

De som har fingertoppskänsla för inredning har ofta en moodboard när de inreder. Den kan vara fysisk, digital eller mental, men innehåller en vision som styr idéerna i en viss riktning.

När jag har inrett vår vindsvåning har jag sett framför mig ett slags elegant, elaborerad estetik man kan hitta inom jugend och art deco. Den känslan vill jag ska genomsyra mitt hem, och det får styra alla val jag gör, för att göra mitt hem till just mitt hem, inte bara ett hem.

Känn efter! Vad inspirerar dig? Vad gör dig glad? Hitta dina visioner! Och följ dem.

Claes Blom, chefredaktör

Claes Blom, chefredaktör på Sköna hem. Foto: Peter Knutson

Vackraste badrummen, kreativa inredningsidéer och kök i toppklass

Inred kreativt! är ett vackert coffee table-magasin av internationell toppkvalitet och tryckt på extra tjockt och lyxigt papper. Låt dig guidas genom de mest spännande stilriktningarna och håll dig uppdaterad kring de hetaste trenderna inom inredning just nu – i Sverige och internationellt. Temat är ”Så skapar du ett fantastiskt hem” och du får hundratals inspirerande och konkreta specialistråd, tips och idéer från Sveriges allra bästa proffsinredare.

Här kommer smakprov på en del av allt du får ta del av i Inred kreativt!

Ett dopp i badtrenden

Vi gläntar på badrumsdörren och spanar på nyheterna som strilar in, som detta drömbad i ett timmer-hamam.

Vilsamt med vildmarkstouch. Grovhuggna brädor, rustikt klinkergolv och grovt linne är detaljerna som gör det här badrummet, liksom handfaten i sten. Foto: LISA COHEN PHOTOGRAPHY / Living Inside

Kreativa inredningsidéer

Bland flera kreativa idéer för hemmet får du bland annat veta hur du lyckas få till en effektfull entré och hall, den speciella yta som ger oss en föraning om vad som komma skall.

Om man inte redan har en sådan här imponerande panel finns den att köpa och sätta upp. Här är den perfekt matchad med den småblommiga Morristapeten. Lika perfekt är blandningen av klassiska inslag och 70-talsstil. Se bara hur fint Bumblinglampan, rislampan och 70-talsbyrån trivs i sammanhanget. Foto: Pernilla Hed

Kök i en klass för sig

Vi har valt ut köksdetaljerna som sätter stilen, som i denna otroliga blandning mellan Mad Men och James Bond – om köksinredningen hade stått i fokus där, vill säga. Retrokök med attityd!

Släta luckor, coola stolar, lampor med art déco-blinkning och en färgskala to die for. Foto: Jonas Ingerstedt

Inspirerande hem

Givetvis besöker vi även flera spännande hem, bland annat hälsar vi på hemma hos designerparet Stina och Mattias som lyckats dölja förvaring på ett inspirerande sätt.

I Inred kreativt! får du se Stina och Mattias visa upp sina kreativa lösningar för att dölja förvaring. Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Sköna hem

Inred Kreativt! kostar 129 kronor och finns i butik till och med början på december. Det kan även beställas här.

LÄS MER: 6 sätt att göra höstfint hemma med textil – bästa tipsen från Sköna hems inredningsexpert 

LÄS MER: Sköna hem 40 år! Följ med på en nostalgitripp från Myran till Dagg