Foto: Copyright © Daniel Griffel. Photo may not be used

Signaler – trendigast just nu

Vacker svensk dukning, mönsterskuret 50-tal, och trasmattan får revansch efter många år i källaren. Det här och mer kan du läsa om i månadens signaler.

Smart i hallen

Hallbord, arbetsbord med plats för laptopen eller sminkbord. Pivot desk av israeliske designern Shay Alkalay står lojt lutad mot väggen och har den stora fördelen att fungera  i trånga utrymmen. Den enkla men smarta mekanismen som fäller ut lådorna är hämtad från verktygslådor och syskrin. Finns  i flera varianter, från holländska Arco.

Marcus dukar svenskt

Foto: Photo & Copyright 2010

Marcus Samuelsson meets Mateus, är namnet på Teresa Lundahls nya samarbete med den New York-baserade stjärnkrögaren. Deras gemensamma servis tillverkas – till skillnad mot övrig Mateuskeramik – i tåligt stengods, och först ut att använda den nya servisen blir Marcus Samuelssons senaste krog Red rooster i Harlem. En omskriven supersuccé som besökts av bland annat Obama med sällskap. De oregelbundna linjerna finns hittills på tall-rikar, skålar och koppar. I butik i september.

Gustavsbergs konsthall

Per B Sundberg på Gustavsbergs konsthall, till 18 september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!