Signaler – vad gäller inom design och inredning?

I månadens Signaler kan du läsa om lampor som lyser extra starkt på årets möbelmässa i Milano. Se designkubism från Ersa Hallerstedt och få ny inspiration till barnrummet med en tapet från mönsterskaparen Sissa Sundling. Detta och mycket mer kan du läsa om här.

Designkubism

Som en kubistisk målning av Picasso reser sig Ersa Hallerstedts hylla. En enkel och personlig konstruktion av lackerad mdf som i sin gestalt är mer än dess eventuella innehåll. Inspiration fann den unga formgivaren i ett fotografiskt collage av dekonstruerade huskroppar, publicerat i den fantasieggande boken Beyond architecture (Gestalten). Postmodernism på ingång?

Månadens kap

Den enkla flaskan är lika fin som vattenkaraff eller som oljelampa i sommarkvällen. Finns på Granit för 59 kr/st.

Tapetens toner

Barnböcker som Krakel Spektakel – Lennart Hellsings ord och Stig Lindbergs teckningar – har inspirerat mönsterskaparen Sissa Sundling till nya, fina barnkammartapeten Anders. I kollektionen Engla & Elliot syns också harlekinrutor, cirkushästar och kakkalas i samma ganska milda färgskala. Från Sandberg tyg & tapet, 600 kr/rulle.

Grenverkets poesi

Heracleum av holländaren Bertjan Pot är ljuskronan i modern naturskrud, en poetisk led-laddning med små ljuspunkter intill tunna plastlöv. Strömmen leds med ny teknik i den tunna stommen i koppar eller nickel. Moooi producerar.

Graviterad ballong

Foto: Daniel Blom

Med utgångspunkt i glasblåsningens tre grundprinciper – blås, snurra och utnyttja gravitationens kraft – har de båda Konstfacksstudenterna Simon Klenell och Kristoffer Sundin fångat glasets flytande karaktär. 

 Ett helt knippe av deras ballongliknande lampor gjorde succé i Milano, visade i stadens mesta favoritgalleri, Spazio Rossana Orlandi.

Magi med rybakken

Fysikens magi gör sig påmind i Göteborgsbaserade formgivaren Daniel Rybakkens minimalistiskt svävande vägglampa. Det är den klassiska arkitektlampan transformerad till stilfull belysning för matbord, soffbord eller arbetsbord. Full rörlighet och perfekt  balans i en konstruktion som med hjälp av två kugghjul vänder  både vikt och motvikt åt samma håll. Calders klassiska mobiler  har inspirerat till årets toppnotering. I produktion genom italienska Luceplan nästa år.

Rändernas melodi

– Ränder är som musik. Noterna är givna, men upplevelsen hänger på hur de kombineras, säger Johan Carpner om nya mattan Collabone som han tagit fram i samarbete med Alexander Lervik. De båda formgivarnas handtuftade  musikstycke flirtar med virkade vantar,  trasmattor och svensk hantverkstradition. Skapad för hotellprojektet Nordic sea och finns till försäljning genom A carpet.

Bäst just nu?

Philip Edis, formgivare:

 En lekfull soffa

 – Mellow av Francesco Rota för italienska Paola Lenti är en jättefin soffa som man även kan ha utomhus. Modulerna ser uppblåsta ut, vilket ger ett lekfullt utseende. Man vill bara slänga sig i den bekväma soffan!

 Läs mer i senaste numret (nr 7) av Sköna hem. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!