Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bäddsoffor: 13 snygga soffor och dagbäddar för dina gäster

Visst finns det snygga bäddsoffor som gästerna sover skönt i. Eller varför inte en stilren dagbädd eller smidig bäddfåtölj för den som har ont om plats? Vi har valt ut guldkornen. 

Att hitta en fin bäddsoffa är inte det lättaste men tro det eller ej, vi har hittat ett helt gäng som är både snygga som soffor och sköna som sängar.

Nya former på bäddsoffor

Bäddsoffor brukade vara synonymt med stora klumpiga boxformade klossar med en utdragbar (riktigt hård) säng. Nuförtiden finns det dock som tur är fina nätta lösningar som blir till härliga sängar. Här finns soffar i alla stilar från budget till lyx.

Ont om plats? Använd en dagbädd eller bäddfåtölj

Har man inte plats för en bäddsoffa eller hellre föredrar något annat kan man istället kika på snygga fluffiga dagbäddar. De blir enkelt till snygga enkelsängar. Tänk dock på att dagbädden behöver vara ganska lång för att förvandlas till en säng. Det fins även en hel del bäddfåtöljer för den som vill utnyyttja sitt utrymme till max.

7 snygga bäddsoffor vi älskar just nu

1. Elegant bäddsoffa i linnemix

Albany är en 3-sits bäddsoffa i linnemix som med ett klick görs om till en dubbelsäng. Från Jotex, Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

2. Bäddsoffa med schäslong

Soffan Skaftö med flyttbar schäslong blir till en riktigt mysig säng. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Jotex

3. Soffa i naturlig bomull

Praktiska bäddsoffan Samsa är miljövänligt tillverkad av 100% naturlig bomull. Sängmått 202×95-220 cm. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

4. Bäddsoffa med underbädd

County är en nätt soffa från Mio med en underbädd som dras fram. Den finns i en hel uppsjö av färger att välja bland. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Jotex
Foto: Jotex

5. Rymlig bäddsoffa i sammet

Hartford, 3-sitsig bäddsoffa i sammet som enkelt kan göras om till en dubbelsäng. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

 

6. Retrovibbar och fällbar rygg

Bäddsoffan Los Angeles från Ellos bjuder på retrovibbar och fällbara ryggstöd som förvandlar soffan till en säng. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

7. Färgstark bäddsoffa från Ikea

Nya 3-sits soffan Nyhamn från Ikea med skummadrass blir med ett enkelt klick till en 140 cm bred säng.

6 dagbäddar och bäddfåtöljer vi älskar just nu

Foto: Ellos Home

1. Stor bäddfåtölj 

Bäddfåtöljen Figo från Karup Design med trädetaljer av massivt furu blir lätt en härlig dubbelsäng. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Confident Living

2. Dagbädd

Sittbänk eller som en dagbädd där du kan ligga och slappna av. Ramen och benen är av ek och sitsen av läder. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

3. Flätad dagbädd

Köpenhamn dagbädd från Jotex har en flätade sadelgjord cylinderformad läderkudde. 200x75 cm. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

Foto: Confident Living

4. Dagbädd i rotting

Vacker dagbädd från Nordal i rotting och linnetyg. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

 

5. Nätt bäddfåtölj

Fåtöljen Ormen från Sweef är perfekt för den som har ont om plats för bäddsoffa. Bäddmått 84x192 cm.

 

6. Bäddfåtölj med armstöd

Mios bäddfåtölj Single har en upphöjd huvudända och djupa armstöd som ger en ombonad känsla. Bäddmått 193x74 cm. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

LÄS MER: Vitrinskåp: inspiration, tips och snyggaste skåpen just nu