Shoppa inredning – Stockholms bästa inredningsbutiker

Stockholms bästa inredningsshopping (antikt, vintage, nytt och modernt) samlade i en lista från A till Z!

Asplund

Samtidsdesign från Sverige och Italien i trendsäker mix. Möt stilen som inspirerat svenska inredningstidningar i två årtionden – ljust & fräscht!

Adress:
Sibyllegatan 31

Design house Stockholm

Möbler och inredningsdetaljer i stilren skandinavisk design.

Adress:
Design house Flagshipstore ligger på Hamngatan 18-20 (NK).

Grandpa

Inredningsbutiken som funnits sedan 2003 erbjuder inredning och vintage tillsammans med mode och accessoarer.

Adress:
Södermannagatan och 21 och Fridhemsgatan 43.

Habitat 

Internationell inredningskedja, grundad i Storbritannien 1964 av Sir Terence Conran. Habitat erbjuder ett brett sortiment av moderna och spännande möbler, textilier, belysning och inredningsdetaljer.

Adress:
Hötorget 13 (PUB), plan 2.

H&M Home 

Snabbt, trendkänsligt, prisvärt och lekfullt med fokus på sovrumstextilier, badrumstextilier och kökstextilier. Detaljer som glasburkar, ljus och förvaring finns också.

Adress:
Drottninggatan 56, plan 2.

House Doctor 

Ett Dansk familjeföretag som grundades 1999. Grundtanken är att ett vackert hem främjar livsgläjden. Inredningsstilen är personlig, snarare än formell, och det viktiga är att mixa och inte matcha.

Adress:
Hötorget 13 (PUB), Plan 2

In the mood

Här finns en härlig mix samlad. Influenser från olika delar av världen och olika tidsepoker. Blandningen i butiken är vild men har en röd tråd. Allt är handplockat från loppisar, marknader, exklusiva mässor och resor.

Adress:
Renstiernas gata 14

Jacksons

Norra Europas förnämligaste samling av 1900-talsdesign. Stor butik, men bara toppen av isberget syns. Måste kompletteras med besök på hemsidan.

Adress:
Sibyllegatan 53

Fler med likartad inriktning:

Modernity, Sibyllegatan 6

Bacchus antik, Upplandsgatan 46

Wigerdals värld, Krukmakargatan 14

Konsthantverkarma

Glas & keramik, silver, trä & textil. Det mesta av landets bästa konsthantverkare. Handgjort, välgjort, lustfyllt – äkta vara, på riktigt.

Adress:
Södermalmstorg 4

I krokarna finns också:

Blås & Knåda, Hornsgatan 26 A

Kaolin, Hornsgatan 50

Erika Petersdotter, Sankt Paulsgatan 11

LOD

Stockholms mest spännande butik för silversmide sedan Nutida svenskt silver tagit paus. Sju smeder arbetar här med utsökta smycken och korpus att drömma om.

Adress:
Norra Agnegatan 40

Malmstensbutiken

Möbler av 1900-talets mest folkkära formgivare, men också konsthantverk och ny design. Samt Alvar Aaltos klassiker. Allt under samma tak.

Adress:
Strandvägen 5B.

NK Classic home

Formstarkt och utvalt är ledorden. Här hittar du accessoarerna för hemmet, bland annat porslin, keramik, kuddar och tapeter. Men också ett noga utvalt sortiment med trämöbler.

Adress:
Hamngatan 18

Norrgavel 

Inredningsdetaljer tillverkade med största omsorg om funktion och formskönhet. Möbler som ska vara bruksföremål och göra vardagslivet enkelt och vackert. Här ser ett bord ut som ett bord, okonstlat och utsökt.

Adress:
Birger Jarlsgatan 27

Oscar & Clothtilde 

Oscar & Clothilde erbjuder spännande och smakfulla produkter från olika kulturer och tidsepoker till konkurrenskraftiga priser.

Adress:
Birger Jarlsgatan 27

Pierre & Peter

Ägarna Pierre och Peter vill att det ska kännas som att komma hem till dem. Här hittar du en mix av möbler, textilier, tapeter, mattor, belysning, kuddar, plädar, konstföremål, antikviteter och mycket annat som hör till ett personligt hem.

Adress:
Grevgatan 61

Posh Living 

Utbudet består av en del egendesignade möbler, men också produkter från välkända varumärken i Sverige och internationellt.

Adress:
Ligger i Mood Gallerian med tre ingångar. Norrlandsgatan 13, Regeringsgatan 48, Jakobsbergsgatan 15, samt på Sveavägen 41.

R.O.O.M

Klassiskt designföretag som grundades 1987 och är ett av Skandinaviens ledande designföretag med försäljning av möbler, textilier och inredningsdetaljer.

Adress:
Hötorget 13 (PUB), plan 03.

Slettvoll

Det norska möbelföretaget startade 1951, och har sedan dess samarbetat med duktiga hantverkare som skräddarsyr möbler efter kundens önskemål. I butiken finns ett brett utbud av stoppade möbler, mattor, lampor, kuddar, plädar och inredningsdetaljer.

Adress: Regeringsgatan 65

Svensk Slöjd

Den nya svenska slöjden är både traditionsbunden och framåtblickande. Inspirationskickar för formesteter, hantverksnördar och guerilla-brodöser.

Adress:
Nybrogatan 23

Missa inte i kvarteret:

Silversmeden Sebastian Schildt+ och Afro Art.

Svenskt Tenn

Det är omöjligt att tröttna på mönstermästaren från Wien. Josef Franks textilier och möbler är helt suveräna och i en klass för sig. Sveriges enda inredningsbutik av högsta internationella klass.

Adress:
Strandvägen 5

Utopia

Här hittar du antika och semiantika möbler från Fjärran Östern. Allt från smycken till lampor och skåp.

Adress:
Odengatan 78

Zara home (Öppnar 20 september)

Kontinental lyxinredning till överkomliga priser.

Adress:
Birger Jarlsgatan 15