Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Inredaren listar höstens mysigaste plädar – från budget till lyx

Addera värme, mysfaktor och karaktär till ditt soffhäng eller sovrum. Sköna hem väljer ut 20 bästa plädarna i butik just nu!

Karolin Wikström

Det är äntligen säsong för att glida i mjukisbrallorna, tända ljus och sjunka ner i soffan under en ljuvligt mysig pläd. Oavsett om de ligger konstfullt utspridda över sängen, draperade över en fåtölj eller sådär inbjudande nerstoppade i en korg, så gör plädar hela skillnaden när du vill få in hygge i ditt hem. Pläden signalerar värme och hemtrevnad, plockar in färg, textur och stil i ditt hem, och kan magiskt nog förändra en möbels hela karaktär som i ett trollslag. Här är de 20 snyggaste plädarna just nu!

Inredaren väljer höstens snyggaste plädar & filtar

1. Mjuk pläd i fleece 

Härligt mjuk pläd i mjuk och värmande skön fleece med handgjorda fransar från Ellos. Finns i flera färger. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Ellos / Ellos

2. Filt i ullblandning från Mio

Mjuk filt i värmande ull med fina fransar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Mio / Mio

3. Senapsgul pläd 

En lyxig, enfärgad pläd från Mille Notti i 100% mohair med en dekorativ franskant längs med kortsidorna. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Åhléns / Åhléns

4. Elegant filt från Classic Collection

Mysig pläd i lyxig lammull. Pläden Monogram från Classic Collection är dessutom vändbar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Classic Collection / Åhléns

5. Garnfärgade rutor från Ellos

En pläd som är både mjuk, skön och snygg. Gjord av mohair, ull och alpacka i vävda, garnfärgade rutor. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Ellos / Ellos

6. Pläd med fransar från House Doctor

Härlig pläd i bomull med fina fransar från House Doctor. Passar fint att ha både i soffan eller sängen. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: House Doctor / Confident Living

7. Grafiskt mönster på tunn bomullsfilt

Grafiskt mönstrad bomullsfilt i starkt orange och vitt. Lika fin på fram- och baksida. Från Oscar & Clothilde. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

8. Pläd i härligt rosa färg

En rosa färgklick med fransar som livar upp där hemma. Mjuk och gosig och gjord i akryl från Jotex. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Jotex / Jotex

9. Budgetalternativ i ull

Melangefärgad pläd i ull med franskant. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

10. Filt med fransar från Hay

Gjord i mjuk, lätt bomull med vertikala ränder i olika färger. Snygg, skrynklig struktur och tofsade ändar. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Hay / Åhléns

11. Stilrent från Lexington

En stilren, vävd pläd gjord av en blandning av återvunnen och ny ull från Lexington. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Lexington / Ellos

12. Linnethrow från Himla (som passar lika bra som duk)

Stort Linnefilt från Himla med dekorativ franskans. Den här filten passar även fint som duk. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Himla / Åhléns

13. Klassiker i grått från Klippan

En riktig klassiker i plädsammanhang! Ullpläden från Klippan Yllefabrik är gjord av lamull och har ett tidlöst mönster. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

14. Pläd i lugnande blå

Mjuk pläd i tvättad bomull i en härlig, vintageblå färg. Från Gripsholm. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Gripsholm / Confident Living

15. Vackert mönster från Arket

Ullfilten från Arket är dekorerad med ett vackert grafiskt bladmönster skapat av illustratören Linnéa Andersson. Produceras av Klippan Yllefabrik. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Klippan / Arket

16. Återvunnet material från Elvang

Härligt fyllig pläd gjord i alpacaull och fårull, från det danska märket Elvang. Producerad av 100% återvunnet material. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Elvang / Designtorget

17. Handvävd pläd från Oscar & Clothilde

Handvävd favorit i piggt bladgrönt med långa fransar. Från Oscar & Clothilde. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

18. Jacquardvävd pläd från H&M Home

Jacquardvävd pläd i mossgröna toner. Filten är gjord av akryl och har fransar på båda sidor. Från H&M Home. Mer info och köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: H&M Home / H&M Home

19. Stilfull norsk ull från Höie

En genuin, naturlig pläd i nordisk design från Höie, tillverkad i 100% norsk ull. Plädens färger är naturliga och ofärgade. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Höie / Åhléns

20. Klassiskt stickat från Mio

En mysig, stickad pläd i bomull från Mio. Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Mio / Mio

Läs mer: 25 snyggaste kuddarna just nu!

Överkast och throws – 15 bästa köpen just nu!

Att slänga en filt snyggt över sängen – hur svårt kan det vara? Sköna hem testar.