"Jag längtar efter lite svalka"

Julen är så varm och röd att jag längtar efter svalka. Vita toner och ljusa träslag är skönt vilsamma. Jag tycker om att att möblerna och sakerna har ett släktskap, att former och tankar återkommer och utvecklas till något nytt.

 Till mig själv: Oj då, det blev visst lite dyrt, men det är jag värd! Kanna Ego till mina tekoppar, 369 kr, Iittala. Berlocker: orm, 2 790 kr, och äpple, 890 kr, från Thomas Sabo. Halsband av Daniel Franzén, tre religioner samsas på ett smycke, det symboliserar fred för mig, 595 kr, House of Natalia/Accessora.se.

Till Åsa, min allra käraste barndomsvän: Åsa har fantastiska tapeter från Fornasettii sovrummet. Det här fatet från samma formgivare passar perfekt till henne. Ett litet konstverk att lägga ringarna eller Djungelvrålen på. Fat, 490 kr, Svenskt tenn.

Mamma har länge önskat sig ”de där stolarna från Kartell”, så nu lägger familjen ihop till den första stolen som ska passa runt det gamla slagbordet. Mamma får sitta fint, och vi andra får sitta på ”fulstolarna” en stund till! Stol Louis Ghost, 2 480 kr, Kartell.

Min kära vän Britta köpte en stor bulldog i plast, jag suckade min minimalistsuck och skakade på huvudet. En ekorrlampa har nu också flyttat in, så jag ger ger upp  och utökar Brittas, Livs och Vildas (barnens) menageri med den här kaninlampan, 475 kr, Designtorget.

Till Tove och Teo, mina perfekta syskonbarn: Ett plåthus som jag också gärna leker i. Tapeter och inredning är magnetiska och kan flyttas runt. Dockskåp av Daniel Franzén, 1 995 kr, Bunker hill/Svensk form.

Till min syster Lotta och hennes Mattias: Små­barnsföräldrar behöver romantik. Kokboken Paris – från chèvre chaud till couscous merguez, av Danyel Couet, med vackra bilder och bra recept, 214 kr, Adlibris.se. Champagne­skålar med silverring kring foten, går glaset sönder har man kvar ringen, design Efva Attling, 1  200 kr/par, Orrefors/NK Glas, porslin & kök.

Till Pappa: Den här julklappen är lite till mig själv också. Pappa bori ett litet torp, det krävs mycket kakelugns­eldande på vinternför att jag ska vilja ta av mig mössan och vantarna. Vedväskai kanvas, 548 kr, Designdirekt.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!