Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: H&M

H&M släpper klädkollektion med Morris ikoniska mönster 4 oktober

Morris & Co är en av inredningsvärldens idoler. Nu blir deras slingrande växtprints kläder i ett samarbete med H&M. Kollektionen med plagg i romantisk och elegant design lanseras i butik 4 oktober.

Inredningsvärlden gör avtryck på modet. Under våren gjorde House of Hackneys maffiga blomprints entré i våra garderober i ett 

samarbete med & Other Stories.

I höst samarbetar svenska klädjätten H&M med brittiska inredningsföretaget Morris & Co. William Morris en ikon bland inredningsvurmare och en av sekelskiftets mest inflytelserika formgivare inom den engelska Arts and Crafts-rörelsen. Morris & Co har skapat några av världens mest hyllade tapet- och textilmönster med slingrande vackra växtmotiv och detaljerade bladmönster.

Kollektionen bjuder på skräddarsydda kappor, byxor, jackor, romantiska klänningar och blusar samt stickade höstplagg prydda med några av Morris mest välkända mönster som Marigold, Pimpernel, Lily leaf, Love is Enough och Morris personliga favoritmönster Snakeshead.

Kollektionen finns att köpa i butik och på hm.com från 4 oktober.

Läs mer: Drömhus i Lärkstan med vackra Morris-tapeter – kliv in!

 

Foto: H&M

 

 

 

 

 

Läs mer:

Sommarparadis på västkusten med drömmig glasveranda och Morris-blad

Julen 2018 hos Ikea är inbjudande varm och sagolik med lyxig twist – här är 10 bästa köpen!

15 snyggaste gardinerna just nu

Res till Japan med Sköna hem!

12–19 november 2018

Sköna hems exklusiva resa till Japan bjuder på två sidor av det fascinerande landet: Det ultramoderna Japan, med världsledande inredning, arkitektur och teknologi – och det historiska Japan, med uråldriga tempel, zenträdgårdar, kejsarpalats och samurajstäder. Följ med!