Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Sixteen Miles Out/Bagaren & Kocken

15 stilrena prylar som förgyller sommarens picknick

En picknick i det gröna? Vi har samlat ihop viktiga och snygga saker som behövs till sommarens härligaste picknick.

Satsa på en snygg kylväska – och njut i solen hela dagen

Kylväskan Nautic från Sagaform är perfekt för en lång dag på stranden. När du inte använder väskan kan du smidigt vika ihop den för att spara plats där hemma. Från Sagaform, mer info och köp här (länk till Bagaren och kocken).

Foto: Sagaform

Klassiska picknickkorgar

Somrig och smidig picknickkorg i canvas från Åhléns, mer info och köp här (länk till Åhléns).

Foto: Åhléns

Picknickkorg med lock som fungerar lika bra som förvaring för vedträn till hösten och vintern. Från Korgboet, mer info och köp här (länk till Zerazza).

Foto: Zerazza

Korg med lock från Bloomingville. Picknick i sommar och svampplockning i höst? En rottingkorg med lock passar till bägge. Från Bloomingville, mer info och köp här (länk till Reforma).

Foto: Bloomingville

Bekväma och snygga picknickfiltar

Vackra färger, mönster, och fransar eller praktisk med en smart design? Varför inte både och?

Blå linnepläd från Himla i en vacker blå färg. Finns även i beige och grå för den som vågar sig på en ljusare picknickfilt. Från Himla, mer info och köp här (länk till Confident living).

Foto: Himla

Picknickfilt med grafiskt mönster och fransar. Från Jotex, mer info och köp här (länk till Jotex).

Foto: Jotex

Istället för filt – testa en portabel strandmadrass. Lite mjukare och tjockare att sitta på, och rullas sedan ihop inför hemfärd. Från Åhléns, mer info och köp här (länk till Åhléns).

Strandmadrassen går att rulla ihop.
Strandmadrassen går att rulla ihop.
Strandmadrassen går att rulla ihop.
Lite skönare för rumpan med en tjock madrass.
Lite skönare för rumpan med en tjock madrass.
Lite skönare för rumpan med en tjock madrass.
1 AV 2
Strandmadrassen går att rulla ihop.
Foto: Åhléns
2 AV 2
Lite skönare för rumpan med en tjock madrass.
Foto: Åhléns

Mönstrad filt från H&M Home för en picknick på stranden eller i gräset. Vackert mönster på ovansidan och vattenavvisande mjukplast på undersidan. Mer info och köp här (länk till H&M Home).

Foto: H&M Home

Smarta prylar till picknicken

Det sitter i detaljerna, även en dag på picknickfilten!

Varför använda porslin när det finns tallrikar i bambu? Extra plus för den snygga designen. Från House Doctor, mer info och köp här (länk till Royal design).

Foto: House Doctor

Glasflaskor från Clas Ohlson. Okej, det här kanske inte är de smidigaste glasflaskorna, men de är så gulliga att de får hänga med på en picknick i parken. Från Clas Ohlson, mer info och köp här (länk till Clas Ohlson).

Foto: Produktbild

Termoskanna Stelton. En klassiker för de som föredrar varmt kaffe på maten. Från Stelton, mer info och köp här (länk till Cervera).

Foto: Stelton

Förvandla picknicken till en grillkväll

Vi säger hej då till engångsgrillen och välkomnar 5 favoriter bland minigrillarna. Tänk på att endast grilla där det är tillåtet!

Den här grillen är för dig som gillar grillat oavsett årstid. Det är en kemisk grill framtagen av svenska kocken Johan Jureskog, för att användas året runt i det tuffa skandinaviska klimatet. Från Kamada Sumo, mer info och köp här (länk till Bagaren och Kocken).

Foto: Bagaren & Kocken

Everdure kolgrill. Grilla med stil som den trestjärniga Michelin-kocken Heston Blumenthal. Han har skapat en liten kolgrill med inbyggd skärbräda – så du kan laga mat var du vill. Från Everdure, mer info och köp här (länk till Cervera).

Foto: Cervera

 

Weber Smokey Joe Premium. Vinnaren när test.se utsåg årets bästa bärbara grill. Med motiveringen lätt att ta med och dessutom ett väldigt lyckat grillresultat. Från Weber, mer info och köp här (länk till Hulténs).

Foto: Hulténs

Stekhäll Picknick från Muurikka.  Med sitt vikbara skaft är en mini-stekhäll ett kul och smidigt sätt att laga mat. Använd över eld, grillen eller ett stormkök. Från Murikka, mer info och köp här (länk till Bagaren och Kocken).

Foto: Bagaren & Kocken

Pop Up Grill. Personen bakom den här grillen har förstått sambandet mellan grillning och picknick. Grillen går enkelt att fälla upp och förvaras i en axelväska. Det är en svensk uppfinning som vunnit pris i världens största designtävling, Red Dot Design Award. Från Pop Up Grill, mer info och köp här (länk till Ellos Home).

1 AV 2
Foto: Ellos Home
2 AV 2
Foto: Ellos Home

LÄS MER: 5 inspirerande dukningar till sommarens alla härliga måltider
LÄS MER: 8 snygga picknickkorgar och kylväskor till sommarens utflykter