10 trendiga runda speglar - inspiration och inredningstips

En rund spegel är inte bara en vacker detalj utan skapar även rymd åt rummet. Vi listar de snyggaste runda speglarna just nu och ger smarta inredningstips.

En spegel skapar rymd åt ett rum och är dessutom en fin inredningsdetalj. Just nu är vi extra förtjusta i runda och mjuka former på både möbler och dekorationer och låter mer än gärna en stor rund spegel (eller ett helt gäng) pryda väggen. Vi listar våra favoriter i butik just nu och ger ett par smarta inredningsknep.

Foto: Jessica Holm

 Den stora spegeln utan ram ger ett härligt och luftigt intryck till matplasten och speglar den vackra konsten i . 70-talsvillan. Se hela hemmet.

Foto: Helén Pe

 I den här härliga våningen pryder en stor spegel med mässingsram ytan över öppna spisen.

Tips och knep när du inreder med speglar

• Placera mittemot en lugn yta

Fundera gärna ett varv extra över placeringen när det gäller speglar. En spegel fördubblar det vackra men även det röriga.

• Bryt av tavelväggen

Tavelväggen som många av oss har, får ett lyft med ett par speglar med i blandningen. Fyrkantiga bilder och runda speglar blir riktigt snyggt tillsammans.

• Skapa spegelvägg

En spegelvägg blir riktigt effektfullt!  Med en gemensam nämnare blir den genast ännu mer dekorativ. Det kan vara färgen, stilen eller formen på speglarna, till exempel en grupp med enbart cirkelrunda speglar i olika storlekar.

• Undvik spegel mittemot ytterdörren

En spegel i hallen är både praktiskt och snyggt men placera den gärna på något annat ställe än mitt framför dörren. Att se en spegelbild direkt när man kliver över tröskeln kan kännas märkligt.

Snyggaste runda speglarna just nu

Mario Ferrarini har designat vackra väggspegeln Galileo där stålvajrar går igenom ramen och fästs i väggen. Från Living Divani, läs mer och köp här. 

Spegel utan ram från House Doctor, läs mer och köp här

Lee Brooms moderna tolkning av den runda spegeln blir ett effektfullt blickfång. Läs mer och köp här. 

Ett helt kluster av speglar från Broste Copenhagen.  Läs mer och köp här. 

Rund spegel i trendigt rosa ton. Från AYTM, läs mer och köp här.

Skimrande Shimmer mirror från Glas Italia, läs mer och köp här.

Spegel med svart ram från Ellos Home, läs mer och köp här.