Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Emma Johansson

Romantisk inredning och blommiga trädgårdar – ny bloggare hos Sköna hem!

Mönstrade tapeter, färgmixar och antika möbler, grönskande trädgårdar och romantisk inredning: allt med inspiration från Frankrike och Storbritannien. Visst låter det härligt? Det är precis vad Sköna hems nya blogg What decorates my day, som drivs av inredningsinfluencern Emma Johansson, handlar om. Här lär du känna henne – och bloggen – lite bättre!

Hej Emma, vem är du?

– Sedan 4 år jobbar jag som inredningsinfluencer, kreatör och fotograf i mitt företag What decorates my day, där mitt inredningskonto @whatdecoratesmyday på Instagram hela tiden varit mitt nav. Nu har jag även en renodlad inredningsblogg här på Sköna hem. Jag fotar och stylar kampanjer, pressbilder och reportage, men jobbar även som influencer där jag hela tiden får vässa och utveckla digitalt innehåll för olika företag.

Om jag ska ringa in min stil – eller rättare sagt den stil jag eftersträvar – i en mening: skandinavisk tolkning av den grace man åtnjuter inredning i Frankrike och Storbritannien.

Vem är du som bloggare?

– Jag har bloggat på olika plattformar i flera år, men jag har inte riktigt hittat trycket i mitt bloggspråk och innehåll tills nu, när jag blev erbjuden att börja på Sköna hem! Här känns det verkligen som att jag har hittat hem, en självklar plats att kanalisera mitt omättliga intresse för inredning och trädgård: hörnstenarna i att skapa ett hem tillsammans med människorna som lever där.

Hon driver bloggen What decorates my day

Namn: Emma Johansson

Ålder: 38 år

Bor: i en flerfamiljsvilla i Älvsjö, Stockholm

Familj: Sambo, två barn, 4 och 7 år, toypudeln Lilly och fyra dvärgkaniner.

Övrigt: Kommer ursprungligen från Jönköping, Småland. Har tillsammans med sambon även ett en stor gård i Överkalix.

Foto: Emma Johansson
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day

Vad kommer vi få ta del av på din blogg?

– Det är min stora och livslånga kärlek till romantisk inredning och gamla trädgårdar som ständigt pockar på uppmärksamhet som jag kommer dela med mig av. Det kommer inte bara bli innehåll från mitt egna hem utan jag ser fram emot att dela med mig av sådant jag inspireras av.

Hur ser din inredningsstil ut?

– Om jag ska ringa in min stil – eller rättare sagt den stil jag eftersträvar – i en mening: skandinavisk tolkning av den grace man åtnjuter inredning i Frankrike och Storbritannien. Det man ser där är så mycket av en konstart i sig! Det är mycket blommor, tapeter, mönstermixar, 90 procent antika och loppade möbler och saker. 

Vad är ditt signum som inredare och kreatör?

– Oväntade mönster- och färgmixar. Blommigt, ett rum blir aldrig komplett utan något levande attribut. Och det gamla, nötta; saker och hus som redan har levt ett liv, som har en själ.

Vad inspireras du själv av?

– ALLT! Min hjärna är konstant inställd på att hitta nya idéer och lösningar för hemmet. Jag är smått besatt av hur man skapar hem i Frankrike och Storbritannien där man vågar ta ut svängarna mer. Och självklart andra personer i branschen; Matilda Goad och Beata Heuman för att nämna några. Och självklart Marie Nylander (Husdrömmar, Sicilien). Vilken energi och passion hon har!

Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day

Vad gör du vid sidan av bloggen?

– Nästan hela min vakna tid spenderar jag på min passion, det är en ynnest att få jobba med det. Men jag har även gett ut två böcker på eget förlag. 2019 lanserade jag min vän Maria Wiig (livsstilscoach och inredare) Livsjournalen tillsammans. Det är ett hjärteprojekt om personlig utveckling och livsplanering. Jag har även ett roligt uppdrag vid sidan av inredning där jag fotar mat och fotar just nu en kokbok.

Jag hoppas kunna inspirera mina läsare till att skapa personliga, varma välkomnande hem med färg och mönster

Hur ser du på klimat och konsumtion?

– Det finns med mig i tanken hela tiden och jag försöker göra det jag kan för att påverka. Rent konkret så vill jag råda alla att alltid kolla andrahandsmarknaden när man har behov av något. Jag skulle säga att nästan 85-90 procent av det vi har hemma är antikt eller loppat. En annan aspekt är att se och upptäcka allt fantastiskt som finns i Sverige och Skandinavien. Man behöver inte åka runt halva jordklotet för att få uppleva magiska naturupplevelser. Det var exakt det som förde oss till att köpa ett hus i Norrland – på sommaren är det ljust dygnet runt! Alla borde uppleva midnattssol någon gång under sin livstid.

Vad hoppas du få för respons från dina läsare?

– Jag hoppas kunna inspirera mina läsare till att skapa personliga, varma välkomnande hem med färg och mönster. Jag vill beröra, men inte uppröra.

Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day
Foto: Emma Johansson/ What decorates my day

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Att leva i sitt hem en tid innan man bestämmer exakt hur det ska inredas. Möblera om och om igen tills det känns helt rätt. Att inte köpa saker ”bara för att” – vänta hellre på att hitta rätt, man kan alltid låna av nära och kära. Men viktigast av allt: Lev i era hem. En fläck eller en repa är inte hela världen. Det visar bara att någon lever med sakerna.

Vad är ditt nästa DIY-projekt?

– Just nu klurar jag på hur jag ska kunna göra en tavelram som jag har i huvudet men inte kan hitta någonstans. Lovar att återkomma när den är klar!

Lev i era hem. En fläck eller en repa är inte hela världen. Det visar bara att någon lever med sakerna

Vilken är din favoritblomma i trädgården?

– Jag har en gammal buskpion, den är verkligen magisk. Hela trädgården doftar av den när den blommar och kronbladen är gigantiska. Mitt instagram brukar svämma över av DM:s när den blommar varje år. Dock lite svår att hitta hos blomsterhandlare, så springer ni på en, köp!

Om du fick tipsa läsarna om att satsa på en blomma/växt, vilken skulle det bli då och varför?

– Att så till trädgården: klockrankan! Bästa tipset om man vill ha en klätterväxt snabbt – den blir upp till fyra meter på en säsong. Inomhus: pelargoner av alla slag! Så lättskött och vacker.

Emmas blogg What decorates my day hittar du här.

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand

Hemtrender med Jenny Martinsson 

Sebastian Bergström

Svante Öquist 

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg

Tretow Deco Sofia B Tretow