Ny bloggare på Sköna hem – välkommen Gingerbreadhouse!

Ida och bloggen Gingerbreadhouse har hängt med i bloggsvängen länge,  länge. Med tiden har både bloggen och inredningsstilen utvecklats. Nu  har vi nöjet att få hänga med hem till Idas fantastiska hem, fullproppat  med design, loppis och en massa kärlek till inredning!

Ida Carrol

Ålder: 27 år

Familj: Världens gulligaste. Johannes, fästman, barnen Nike 7 år och Juni 18 månader

Bor: I Nacka

Gör: VM på Livly, inredningskonsult och bloggare

Intressen: Allt härligt i livet. Som mina barn, matlagning, kärlek och vackra ting!

Till bloggen Gingerbreadhouse

Hur länge har du bloggat?

– Jätte, jätte länge. På olika adresser och på olika sätt. Jag bloggade redan på den tiden när man var helt anonym och tog noll bilder, bara en massa text och så fick man klistra in bilder på snygga saker man googlat fram.

Varför började du blogga?

– När jag började inredningsblogga på riktigt så var det för att få ut alla funderingar, planer och önskningar vi hade inför flytten till det hus vi bor i idag. Jag har några nära vänner som har samma inredningsintresse som jag där man kan rådgöra och prata i en timme om en väggfärg men många runt omkring mig är helt ointresserade. Då är det så härligt att via en blogg helt fritt få mala på, inspirera och inspireras.

Var kommer ditt inredningsintresse från?

– Svårt att säga. Det har alltid funnits med i någon form tror jag. Som liten gjorde jag små möbler till mitt Barbiehus i träslöjden, sydde örngott och filtar till alla jag kände i syslöjden och låste som åttaåring in mig i vårt badrum för att måla en hel vägg i en grön färg jag hittat i förrådet...

För mig är inredning och att inreda som terapi. Så himla konstigt kanske men helt sant.

Kan du beskriva din stil.

– Jag vill inte katigorisera mig i någon speciell stil eftersom det känns som att jag inspireras lite från de flesta stilar. Men i grund och botten gillar jag rejäla och klassiska möbler, mixat med ordnade stilleben med vackra, kitschiga, personliga ting.

VIlken är din favoritpryl?

– Mina vägglampor från Örsjö belysning. Jag har en vit och en svart men skulle gärna ha fler färger lite varstans här hemma. Men nu är det stopp med den modellen säger Johannes, haha!

Vad kommer man aldrig se hemma hos dig?

– Tapet med bård. Det har jag aldrig förstått.

Har du något du aldrig trodde du skulle skaffa till ditt hem?

– Ja. Gamla saker. Jag hade en lång period då jag tyckte att allt på antikbutiker och loppisar luktade unket och var livrädd för löss i möbler. Med det har jag tack och lov kommit över. Nu har vi några pjäser som vi fyndat på loppisar, och några som vi betalat alldeles för mycket för på auktion.

Var hittar du inspiration till din inredning?

– Jag spenderar  idag mycket tid på Pinterest som är otroligt inspirerande. Men annars i stora inredningsbutiker med fler uppbyggda "rum", där kan jag vandra runt, provsitta en soffa länge och väl och få massor med idèer. Detsamma gäller i en liten plåttrig antikbutik med helt unikt sortiment.

Vad lägger du helst pengar på inredning eller kläder? 

– Inredning. No doubt!

Om du måste välja: 

Färg eller vitt? 

– Färg.

Koppar eller mässing? 

– Mässing.

Marmor eller betong? 

– Kluven. Älskar bägge.

Linne eller sammet? 

– Linne.

Ek eller bok? Träslag? 

– Ek.

Målarfärg eller tapet? 

– Tapet.

Blommigt eller randigt? 

– Blommigt.

Mattor eller rena golv? 

– Golv.

Till bloggen Gingerbreadhouse